Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bralne mišice z Marijo Krebelj

Za vas piše:
Melita Košir
Objava: 05. 04. 2016 / 07:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bralne mišice z Marijo Krebelj

Na svetovni dan otroške knjige se je v Galeriji Družina v soboto, 2. aprila, zbralo precej ljubiteljev otroških knjig.

Na svetovni dan otroške knjige in pravljic se je v Galeriji Družina v soboto, 2. aprila, zbralo kar precej ljubiteljev otroških knjig. Ljubljanski osnovnošolci so bili pri pouku, zato so bili tokrat gostje Bralnih mišic predvsem najmlajši bralci skupaj z njihovimi starši.

Tokratna gostja, pisateljica Marija Krebelj, nam je spregovorila o svoji življenjski poti: posvečena sestra v skupnosti Emanuel je profesorica slovenščine in teologije, učiteljica v Vzgojnem zavodu Planina, publicistka, sodelavka založbe Družine, redna sodelavka Mavrice in avtorica več knjig z duhovno vsebino, zlasti za otroke. Skupaj z Melito Košir, urednico Mavrice, ki je srečanje tudi vodila, sta predstavili knjigo Skrivnost za zlatimi vratci, ki jo je pisateljica izdala pri založbi Družina.



Knjiga govori o cerkvi, maši in ljudeh, ki prihajajo vanjo. Ko so otroci spoznali zgodbo, so se zelo dobro odrezali pri »mini kvizu« poznavanja notranjosti cerkve: kaj je ambon, prezbiterij, oltar, prižnica, glavna ladja, spovednica … Prav nobeden od zgoraj naštetih pojmov jim ni bil neznan. Znali so tudi povedati, kdo je zavetnik njihove cerkve – skratka, pri odgovorih so se izvrstno odrezali.



Marija Krebelj je otroke povabila, naj Jezusu, ki prebiva v cerkvi, a je vedno tudi ob nas in nas ima resnično rad, večkrat preprosto rečemo: Rad te imam! Spodbudila jih je, naj ga povabijo za svojega sopotnika v življenju. Povedala jim je tudi zgodbo o evharističnem čudežu: ta se je nedolgo od tega resnično zgodil ljudem v Kanadi, ki niso verovali, da se pod podobo hostije skriva Jezus.

Razgibane Bralne mišice, ki smo jih začeli in zaključili s pesmijo, so ogrele srca otrok in staršev, ki se radi vedno znova vračajo v Galerijo Družina skupaj s svojimi otroki.



Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh