Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bratje iz Taizeja končali obisk v Sloveniji

Za vas piše:
Tilen Čebulj
Objava: 28. 04. 2023 / 15:05
Oznake: Mladi, Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.04.2023 / 16:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bratje iz Taizeja končali obisk v Sloveniji
FOTO: Katoliška mladina

Bratje iz Taizeja končali obisk v Sloveniji

S četrtkovo taizéjsko molitvijo se je zaključil obisk bratov iz Taizéja. Bratje so bili skoraj dva tedna na obisku v Sloveniji, da bi s svojim obiskom spodbudili priprave na Evropsko srečanje mladih, ki bo konec leta potekalo v Ljubljani.

Po molitvi so zbrane nagovorili in strnili vtise tokratnega obiska. Poleg logističnih sestankov s predstavniki javnega prevoza so se bratje srečali tudi z duhovniki, mladinskimi organizacijami in posameznimi znanci.

Molitev v grosupeljski cerkvi. FOTO: Katoliška mladina

Po molitvi so opisali potek priprav. Poudarili so, da je srečanje pomeni precej več kot pet dni, ko se bodo v prestolnici zbrali mladi z vseh koncev Evrope. Že med pripravami se namreč gradi odnos zaupanja, vzajemno poslušanje in skupno iskanje rešitev.

Molitev v Dravljah. FOTO: Katoliška mladina

Bratje so se udeležili tudi taizéjskih molitev na Brezovici, v Mengšu, Dravljah in Grosupljem. Pomembno je namreč, da je redna molitev temelj priprav, da se posamezne župnije, ki bodo gostile mlade, seznanijo z molitvijo s taizéjskimi spevi in doživijo tišino med molitvijo kot priložnost srečanja z Bogom. Povsod so na kratko spregovorili o pripravah in še posebej mlade povabili, da poleti odidejo v Taizé. Vse, ki jih bodo poleti srečajo tam, lahko tudi povabijo na obisk Slovenije za novo leto.

FOTO: Katoliška mladina

Prihodnji obisk bratov bo potekal konec maja. Junija bodo na povabilo SŠK prisotni na Forumu za mir na Balkanu, poleti pa bodo sprejeli več skupin mladih iz Slovenije. Z mednarodno ekipo prostovoljcev bodo v Sloveniji od sredine septembra dalje, pomagali bodo tudi na festivalu Stične mladih.

Kupi v trgovini

Razprodano
Brat Roger iz Taizéja
Pričevanja
1,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh