Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Pričevanja

Brat Roger iz Taizéja


Razprodano
Pričevanja

Brat Roger iz Taizéja

Sabine Laplane

Izdelek je razprodan.


Lastnosti

Koda: 9789616338783
Avtor prevoda: Tadeja Petrovčič Jerina
Založba: Novi Svet
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2010
Število strani: 119
Vezava: Mehka
Mere: 115x190mm

O izdelku

Brat Roger (1915–2005) je bil ustanovitelj Taizéjske skupnosti. V svoji ljubezni do Cerkve, te “skrivnosti občestva”, je želel z brati različnih krščanskih veroizpovedi uresničevati “prispodobo skupnosti”.

To, kar je izžareval, je privlačilo in privlači - zlasti mlade. Vendar se je v življenju spoprijemal z dvomom in vseskozi vodil boj upanja in nenehne hoje naprej, ne da bi se menil za vsakovrstne ovire. Hvalnice in petje so mu odprli pot in pojavila se je gotovost: “Bog lahko samo ljubi”, želi, da bi bili srečni. Njegova dobrota lahko postane tudi naša. Zavest, da smo ljubljeni in ljubezen do Kristusa nas vodita v odgovornost, da “skušamo o drugem vse razumeti”, v odločitev za ljubezen in odpuščanje, v lajšanje človeškega trpljenja ...
Brat Roger je bil pozoren na sleherno obliko krivice in navdajala ga je nujnost sprave, zato tudi nas vabi, naj evangelij vzamemo zares in v kontemplaciji Jezusa, od mrtvih vstalega, dopustimo širjenje našega srca in lastno ranljivost. “Veselje, preprostost, usmiljenje.”
Njegovi zapisi so kažipot notranjega življenja, ki zavezuje.

Podobni izdelek

Vredno je vztrajati - Zgodbe iz misijonarjevega življenja
Pričevanja
9,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh