Zapri
Iskanje

Evropsko novoletno taizejsko srečanje v Torinu le v spletni obliki

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 11. 2021 / 18:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2021 / 14:52
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Evropsko novoletno taizejsko srečanje v Torinu le v spletni obliki

Evropsko novoletno taizejsko srečanje v Torinu le v spletni obliki
Taizejska molitev v Torinu ob prelomu leta je prestavljena že drugo leto zapored: prvič naj bi se mladi tam srečali decembra lani FOTO: FB Katoliška mladina
Tradicionalno evropsko taizejsko srečanje mladih ob prelomu leta bo tokrat zaradi novih omejitev potovanj in zbiranja v obdobju koronaepidemije vendarle na voljo le v virtualni obliki in ne v živo v severnoitalijanski metropoli Torino.

To so danes sporočili iz ekumenske skupnosti v Taizeju, navaja avstrijski Kathpress. Julija prihodnje leto pa cerkve v Torinu mlade iz vse Evrope vabijo, naj se v njihovih občestvih udeležijo »romanja zaupanja na Zemlji«.

Med 28. decembrom 2021 in 1. januarjem 2022 bodo tako mladim na svetovnem spletu na voljo neposredni prenosi iz Torina, ki jih bo pripravljala skupina taizejskih bratov in nekaj mladih s tega območja.

Med 7. in 10. julijem 2022 pa bodo obiskovalci povabljeni, da bivajo pri torinskih družinah in v tamkajšnjih cerkvenih skupnostih ter se družijo ob skupnih molitvah, pogovorih in delavnicah, ki so bile predvidene za tokratno novoletno srečanje. Taizejska molitev v Torinu ob prelomu leta je prestavljena že drugo leto zapored: prvič naj bi se mladi tam srečali decembra lani.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh