Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ESM: na večerni molitvi v Stožicah tudi škofje in predsednica [FOTO]

Za vas piše:
J. P.
Objava: 31. 12. 2023 / 09:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.12.2023 / 13:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
ESM: na večerni molitvi v Stožicah tudi škofje in predsednica [FOTO]
Večerna molitev 8000 udeležencev v Stožicah. FOTO: Tatjana Splichal

ESM: na večerni molitvi v Stožicah tudi škofje in predsednica [FOTO]

Sinočnje večerne molitve v Stožicah v sklopu Evropskega srečanja mladih so se poleg 8000 (povečini) romarjev udeležili tudi slovenski škofje in predsednica države dr. Nataša Pirc Musar.

Fotogalerija Tatjane Splichal iz Stožic:

»Neskončno sem hvaležna mladim udeležencem in Taizéjski skupnosti za povabilo, da sem lahko del tega posebnega večera, v katerem smo slišali pozive in sporočila miru v različnih jezikih,« je strnila vtise predsednica dr. Nataša Pirc Musar. Ob njej so sedeli slovenski škofje na čelu s predsednikom Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Andrejem Sajetom ter nadškofoma msgr. Stanislavom Zoretom in msgr. Alojzijem Cviklom.

Fotogalerija Tatjane Splichal iz evangeličanske cerkve:

Predsednica je mladim udeležencem v pismu sporočila, da je njihova vloga pri spremembah na bolje in prizadevanjih za mir povsod po svetu nenadomestljiva. Zapisala je še, da letošnje srečanje poteka v obdobju številnih napetosti, delitev in oboroženih konfliktov, naše skupno poslanstvo ob izrazih sočutja s trpečimi civilisti in obsodbi nehumanega ravnanja z njimi pa je zagotoviti pogoje, v katerih bomo ljudje živeli v miru in varnem okolju, ki bo omogočal napredek in veselje za vse, zlasti za otroke.

Nataša Pirc Musar je še izrazila zaupanje in vero v mlade, ki imajo v sebi moč in voljo narediti velik, celo odločilen korak v smeri sodelovanja, medsebojnega razumevanja, odprave delitev, sprejemanja drugačnosti in raznolikosti kot sestavnega dela naših družb in razumevanja vključujoče vizije prihodnosti. Predsedničino pismo mladim udeležencem ESM v Ljubljani, sinoči se jih je pri molitvi v Stožicah zbralo 8000, je najti TUKAJ.

Fotogalerija Tatjane Splichal iz cerkve Marijinega oznanjenja:

Prior Taizéjske skupnosti brat Matthew je sinoči oznanil tudi prireditelja prihodnjega Evropskega srečanja mladih. Gostiteljica 47. izvedbe čez leto dni bo estonska metropola Talin, ki bo mlade z vseh koncev stare celine sprejela med soboto, 28. decembra 2024, do srede, 1. januarja 2025. Estonija, v 12. stoletju eden zadnjih pokristjanjenih delov Evrope, bo druga baltska država, gostiteljica ESM, po latvijski Rigi leta 2016.


Sicer pa so mladi romarji včerajšnji dan, enako kot že petkovega, preživeli tudi ob jutranji molitvi v župniji gostiteljici in nato ob opoldanski molitvi po cerkvah v središču Ljubljane. Družinina fotografinja Tatjana Splichal jih je ujela med molitvijo v evangeličanski cerkvi in pri frančiškanih, v cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju. Današnji program bo imel še »silvestrski podaljšek«, saj bo po večerni molitvi v Stožicah še nočna (ob 23. uri) molitev in festival narodov po župnijah gostiteljicah.

 

Nalaganje
Nazaj na vrh