Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodenje Taizéjske skupnosti je prevzel brat Matthew [VIDEO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 03. 12. 2023 / 18:19
Oznake: Svet, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.12.2023 / 18:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vodenje Taizéjske skupnosti je prevzel brat Matthew [VIDEO]
Brat Matthew (Andrew Thorpe) se je rodil 10. maja 1965 v Pudseyju (Združeno kraljestvo). Kot anglikanec se je skupnosti Taizé pridružil 10. novembra 1986. FOTO: Tamino Petelinšek/FB Taizé Community

Vodenje Taizéjske skupnosti je prevzel brat Matthew [VIDEO]

Skupnost v Taizéju ima novega priorja. V soboto zvečer, 2. decembra, je brat Alois predal svojo službo anglikanskemu bratu Matthewu v navzočnosti predstavnikov različnih Cerkva in številnih prijateljev Skupnosti ter mladih, ki so trenutno v Taizéju.

V skladu s pravilom, po katerem prior skupnosti imenuje brata, ki nadaljuje njegovo delo, je brat Alois izvedel posvet med vsemi brati in tako za svojega naslednika imenoval brata Matthewa.

Kot je že pred časom povedal brat Alois, je 18 let po tem, ko je nasledil brata Rogerja, začutil, da je prišel čas, »da brat, ki je v našo skupnost vstopil za menoj, prevzame mojo odgovornost. V družinskem razumevanju našega življenja v skupnosti župnijska služba nima vnaprej določene omejitve, niti starostne niti časovne«.

Brat Alois in brat Matthew, novi prior Taizéjske skupnosti. FOTO: Tamino Petelinšek/FB Taizé Community

Prior od leta 2005

Brat Alois (Alois Loeser) se je rodil 11. junija 1954 v Ehingen am Ries v Nemčiji. Skupnosti v Taizéju se je pridružil 1. novembra 1974. Prior je bil od smrti brata Rogerja, 16. avgusta 2005.


Molitve in premislek za novega priorja

V zadnjih dveh letih se je brat Alois posvetoval z vsemi brati, ki so v ta namen molili in premišljevali. »In brata Matthewa sem izbral za novega priorja Taizéja. Popolnoma verjamem, da bo zagotovil kontinuiteto in naredil prave korake, da bo naša skupnost sledila intuiciji njenega ustanovitelja, biti ˝mala prispodoba občestva˝,« je še povedal brat Alois.


Kupi v trgovini

Razprodano
Brat Roger iz Taizéja
Pričevanja
1,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh