Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Taizejsko skupnost bo od decembra vodil anglikanec

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 24. 07. 2023 / 06:49
Oznake: Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2023 / 06:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Taizejsko skupnost bo od decembra vodil anglikanec
Zdajšnji in prihodnji prior taizejske skupnosti, br. Alois in br. Matthew. FOTO: TW Taize

Taizejsko skupnost bo od decembra vodil anglikanec

Skladno s pravilom iz Taizeja, po katerem prior skupnosti imenuje svojega naslednika, je brat Alois po posvetu z vsemi brati napovedal, da bo predal službo priorja bratu Matthewu, Angležu in po veroizpovedi anglikancu. Menjava priorja bo na prvo adventno nedeljo, 3. decembra letos.

Kot je pojasnil zdajšnji taizejski prior, brat Alois, je začutil, da je 18 let po tem, ko je nasledil brata Rogerja, in upoštevaje velike spremembe v Cerkvi in svetu v zadnjih dveh desetletjih napočil čas, da preda štafetno palico naprej.

Mandat je časovno in starostno neomejen

Dodal je, da mandat taizejskega priorja resda nima ne starostne ne časovne omejitve, da pa si je vzel dovolj časa za pripravo terena za zamenjavo. »V zadnjih dveh letih sem se posvetoval z vsemi brati, z njimi molil in premišljeval. Povsem sem prepričan, da je izbira prava in bo zagotovil kontinuiteto vodenja.«

Za krmilom od tragične smrti br. Rogerja

Brat Alois Löser, katoličan, se je rodil 11. junija 1954 v nemškem Ehingenu. Taizejski skupnosti se je pridružil 1. novembra 1974, prior pa je od tragične smrti karizmatičnega ustanovitelja brata Rogerja 16. avgusta 2005.

Po protestantu in katoličanu anglikanec

Brat Matthew (Andrew Thorpe) pa se je rodil 10. maja 1965 v angleškem Pudseyju in se taizejski skupnosti pridružil 10. novembra 1986. Po protestantu (br. Roger) in katoličanu (br. Alois) bo torej skupnost vodil še anglikanec.

Kupi v trgovini

Razprodano
Brat Roger iz Taizéja
Pričevanja
1,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh