Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse, kar morate vedeti o Evropskem srečanju mladih [VIDEO]

Za vas pišejo:
Katja Zver, Kaja Zupanc
Objava: 26. 12. 2023 / 05:00
Oznake: Mladi, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.12.2023 / 18:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vse, kar morate vedeti o Evropskem srečanju mladih [VIDEO]
Klara Keršič, članica slovenske ekipe prostovoljcev. FOTO: Siniša Kanižaj

Vse, kar morate vedeti o Evropskem srečanju mladih [VIDEO]

Samo še dva dni nas ločita od Evropskega srečanja, ko bo v prestolnico prišlo več tisoč mladih iz različnih držav. To edinstveno srečanje, ki prinaša priložnost za izmenjavo idej, izkušenj ter krepitev mednarodnih vezi med mladimi posamezniki, se bo uradno začelo v četrtek, 28. decembra.

Da bi dobili vpogled v zakulisje priprav, sva se pogovarjali s Klaro Keršič, članico slovenske ekipe prostovoljcev.

Klara nama je podrobno predstavila, kako potekajo zadnje priprave in kako aktivno sodeluje pri organizaciji dogodka. Kot članica prostovoljske ekipe je vključena v različna področja, ki segajo od logistike do komunikacije, s čimer skupaj z ekipo zagotavlja, da bo srečanje potekalo gladko in nepozabno za vse udeležence.


»Vrhunec srečanja bo v Stožicah. Po večerji bodo v glavni areni potekale molitve. Na to ste lepo vabljeni prav vsi Slovenci,« pravi Klara.

Vabljeni k ogledu preteklih epizod, kjer boste spoznali župnijo Mengeš, ki bo sprejela 150 mladih ter eno izmed družin gostiteljic: družino Klemen, ki bo sprejela kar 150 mladih!

Med drugim sva Klaro vprašali, kako bo poskrbljeno za hrano in pijačo. V preteklih dneh so se intenzivno iskala prenočišča za udeležence, zato smo se zanimali, ali je zdaj vse pripravljeno. Klara je potrdila, da so uspešno uredili namestitve za vse udeležence.

»To bo zelo pristna izkušnja tudi za družine gostiteljice. Nekatere so celo odpovedale počitnice, da bi lahko sprejele mlade romarje,« je povedala Klara. 

Veselje in ponos sta čutiti v Klarinih besedah, ko izraža zadovoljstvo, da bo tako pomemben dogodek izpeljan prav v Sloveniji. Želiva vam, dragi udeleženci, da to srečanje izkoristite kar se da dobro, da uživate in spletete nova prijateljstva. Srečno!

Nalaganje
Nazaj na vrh