Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Brez otrok ni prihodnosti’

Objava: 04. 09. 2009 / 07:38
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Brez otrok ni prihodnosti’

Avstrijsko Katoliško združenje družin si želi, da bi družba zaščiti življenja pripisovala večji pomen

Avstrijsko Katoliško združenje družin je zavrnilo udeležbo na slavju ob odprtju klinike za splave , ki je bilo predvideno sinoči v dunajski mestni hiši. Združenje zahteva spremembo ukrepov, ki so bili obljubljeni med razpravo ob odpiranju nove klinike.

Predstavniki združenja v svoji izjavi pojasnjujejo, da se ‘pouk v šoli lahko odvija le v primeru, če se rodi dovolj otrok’. To samoumevno dejstvo je po njihovem mnenju potrebno izreči v luči trenutno aktualne razprave o slavju ob odprtju klinike za splave, ki naj bi ga financiralo mesto Dunaj. Profesorju Clemensu Steindlu, predsedniku avstrijskega Katoliškega združenja družin, se v izjavi pridružuje predsednica Katoliškega združenja družin dunajske nadškofije, Mechthild Lang.

Prav začetek šolskega leta je po mnenju Steindla in Langove priložnost, da se zavemo, kako so otroci temelj, ki družbi zagotavlja prihodnost. Brez otrok ni prihodnosti, brez otrok družbe zakrnijo in izumrejo. Zato je cilj delovanja Katoliškega združenja družin ‘veseliti se otrok in veseliti se z otroki’, to veselje posredovati celotni okolici in o tem javno govoriti.

Predstavnikom združenja se zdi nedopustno, da mesto Dunaj podpira odprtje klinike za splave in je pripravljeno finančno podpreti slavje ob odprtju, saj je po njihovem mnenju naloga celotne družbe zaščititi človeško življenje od vsega začetka in v vseh oblikah. Pri združenju so hvaležni, da jih pri njihovem delovanju podpirajo tudi najvišji predstavniki katoliške Cerkve v Avstriji, kardinal Schönborn in ‘družinski’ škof Küng.

Združenje z veseljem podpira tudi delovanje društva ‘Aktion Leben’ , ki si prizadeva za uvedbo ukrepov za pomoč nosečnicam v stiski. O tovrstnih ukrepih tečejo razprave že dolga leta, vendar zaenkrat ostaja le pri političnih obljubah. Zagovornikom življenja se zdi znamenje slabega okusa, da slavijo odprtje klinike za splave ravno ob začetku šolskega leta.

Po avstrijskih zakonih je opravljanje splava pravzaprav še vedno kaznivo dejanje.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh