Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brezplačna pomoč na cesti za ukrajinske begunce

Za vas piše:
M. M.
Objava: 09. 03. 2022 / 17:16
Oznake: Slovenija, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.03.2022 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Brezplačna pomoč na cesti za ukrajinske begunce
FOTO: AMZS

Brezplačna pomoč na cesti za ukrajinske begunce

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) od danes zagotavlja brezplačno pomoč na cesti za begunce iz Ukrajine, s čimer se pridružuje solidarnostnim aktivnostim drugih evropskih avtomobilskih klubov in svoje krovne organizacije – mednarodne avtomobilistične zveze FIA.

AMZS mehaniki za pomoč na cesti bodo, če bo le mogoče, vozilo popravili na mestu okvare, sicer pa bo njihova vlečna služba poskrbela za prevoz pokvarjenega oziroma poškodovanega vozila do najbližjega servisa.

S čim manj težavami do cilja

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez je ob tem povedal: »Na ta način želimo tudi v AMZS z eno naših temeljnih storitev ublažiti stisko ljudi, ki so bili primorani zapustiti svoje domove in želijo z avtomobili ali drugimi prevoznimi sredstvi varno in s čim manj težavami prispeti do zatočišča.« 

Vse informacije o pomoči ukrajinskim beguncem glede vstopa v Slovenijo, pridobivanju dovoljenja za bivanje, postopku priznanja za mednarodno zaščito in pravici do nujnega zdravstvenega varstva najdete TUKAJ.

Pomoč na voljo 24 ur na dan

Begunci iz Ukrajine, ki bi potrebovali pomoč na cesti v Sloveniji, lahko pokličejo AMZS klicni center vsak dan na telefonsko številko +386 1 5305 353. Ob klicu operater v klicnem centru potrebuje naslednje informacije: kraj oziroma lokacijo, kjer je okvarjeno vozilo, telefonsko številko, na kateri je dosegljiv voznik, podatke o vozilu (znamka, tip, registrska številka) in da je begunec iz Ukrajine.


Kupi v trgovini

Mož neuklonljivih ramen
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh