Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež moli za umrle migrante v nesreči v Mehiki

Za vas piše:
M. M.
Objava: 10. 12. 2021 / 17:16
Oznake: Nesreča, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2021 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež moli za umrle migrante v nesreči v Mehiki
FOTO: Xinhua/STA

Papež moli za umrle migrante v nesreči v Mehiki

Papež Frančišek je po hudi prometni nesreči, v kateri je umrlo več kot 50 migrantov, v poslanem telegramu sožalja izrazil globoko žalost. Do nesreče je prišlo, ko je voznik tovornjaka, ki jih je prevažal, izgubil nadzor nad vozil in se zaletel v zid.

V tragični nesreči v južni mehiški zvezni državi Chiapas je umrlo več kot 50 ljudi, več deset pa je ranjenih. Več kot 150 migrantov iz Južne Amerike naj bi bilo stlačenih v prikolici tovornjaka. Ko je vozilo trčilo in se prevrnilo, se je kontejner prepolovil, pri čemer mu je odtrgalo streho.

Apostolski blagoslov kot zastava upanja

Telegram je v papeževem imenu podpisal vatikanski državni sekretar kardinal Pietro Parolin, naslovljen pa je bila na nadškofa Fabia Martineza Castilla iz Tuxtle Gutierreza. Sveti oče je v njem zapisal, da moli za večni pokoj umrlih, poroča Vatican News. Papež Frančišek je izrazil bližino in tolažbo družinam žrtev in dejal, da moli za čimprejšnje okrevanje poškodovanih. Več kot 100 ljudi so namreč odpeljali v bolnišnico. »V teh trenutkih žalosti,« piše v telegramu, papež »iz srca daje tolažbo svojega apostolskega blagoslova kot zastavo upanja v vstalega Kristusa.«

Chiapas – glavna tranzitna točka za migrante

Do nesreča je prišlo v zvezni državi Chiapas na jugu Mehike, ki velja za glavno tranzitno točko za migrante, ki skušajo priti v ZDA, navaja STA. Število migrantov, ki pred nasiljem in revščino bežijo iz svojih držav, se je od prihoda ameriškega predsednika Joeja Bidna na oblast povečalo. Med januarjem in septembrom letos so mehiške oblasti zabeležile več kot 190.000 migrantov, trikrat več kot leta 2020.

Nalaganje
Nazaj na vrh