Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanska Cerkev zagovarja ukrepe proti zlorabam

Objava: 24. 01. 2012 / 08:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanska Cerkev zagovarja ukrepe proti zlorabam

Londonska katoliška komisija za zaščito otrok zavrača očitke o prikrivanju primerov spolnih zlorab.

Predsednica katoliške komisije za zaščito otrok v Veliki Britaniji, Julia Cumberlege, je zavrnila očitke o prikrivanju primerov spolnih zlorab. V časniku ‘The Times’ je podprla cerkvene ukrepe proti zlorabam otrok in zavrnila zahtevo po uradni preiskavi.

V začetku minulega tedna je osem vodilnih britanskih odvetnikov vladi izrazilo zahtevo, naj odredi posebno preiskavo in katoliško Cerkev spodbudi k razkritju zasebnih arhivov. V odprtem pismu so pojasnili, da imajo dokaze o prikrivanju. Cerkev v Angliji in Walesu po njihovem mnenju ni v položaju, da bi se sama učinkovito nadzorovala.

Cumberlegeva odgovarja, da je komisija za nadzor cerkvenega ravnanja, ki je bila ustanovljena leta 2006, v preteklih letih učinkovito delovala. Iz objavljenih letnih poročil je moč sklepati, da so se ukrepi za zaščito otrok praviloma učinkovito in trdno zasidrali v cerkvene strukture.

Obenem pa je priznala tudi ‘zadnje neuspehe’ pri uveljavljanju ukrepov za zaščito otrok pri nekaterih redovnih skupnostih. V lanskem novembru je preiskava v londonskem samostanu Ealing Abey in tamkajšnji ugledni šoli razkrila številne primere otroške zlorabe. Cumberlegeva je zatrdila, da si komisija močno prizadeva za podporo redovnim skupnostim na področju zaščite otrok pred zlorabami v angleških in valižanskih škofijah.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh