Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanska javnost potrjuje vlogo kraljice kot verske voditeljice

Za vas piše:
CWN/M.Š.
Objava: 18. 05. 2012 / 06:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanska javnost potrjuje vlogo kraljice kot verske voditeljice

Skoraj 75% britanskih državljanov še vedno meni, naj kraljica Elizabeta II. in njeni nasledniki ohranijo naziv ‘Branilec vere’.

Skoraj 75% britanskih državljanov še vedno meni, naj kraljica Elizabeta II. in njeni nasledniki ohranijo naziv ‘Branilec vere’, so pokazali izsledki nedavne ankete.

Anketo je izvedla ustanova ComRes, v njej pa je sodelovalo 2.591 odraslih Britancev. 73% je prepričanih, da bi britanski monarh moral ohraniti omenjeni naziv, še več, kar 79%, pa jih meni, da kraljica igra pomembno vlogo v verskem življenju.

Naziv ‘Branilec vere’, ki je bil, malce ironično, podeljen kralju Henriku VIII. leta 1521, so britanski monarhi ohranili. Britanskega vladarja narod priznava kot poglavarja uradnih Cerkva tako v Angliji kot na Škotskem, čeprav je uradna Cerkev v Angliji anglikanska, na Škotskem pa prezbiterjanska.

Trenutni prestolonaslednik, princ Charles, naj bi že večkrat predlagal, da bi mu bil ljubši naziv ‘Branilec ver’, s čimer bi pokazal odprtost za vse veroizpovedi, ki so prisotne na Otoku.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh