Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanske redovnice molijo za Williama in Kate

Objava: 28. 04. 2011 / 13:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanske redovnice molijo za Williama in Kate

Kraljevi par se poroča prav na god svete Katarine Sienske.

Britanske redovnice iz dominikanskega reda na današnji dan, torej dan kraljeve poroke, molijo za srečen zakon princa Williama in njegove neveste Kate Middleton. Njihovo odločitev so sporočili s tiskovnega urada katoliške Škofovske konference Anglije in Walesa. Dominikanke se danes spominjajo tudi svoje redovne svetnice, Katarine Sienske (1347-1380).

Kardinalu Cormacu Murphy-O'Connorju, nekdanjemu westminstrskemu nadškofu, se zdi ‘čudovito’, da se kraljevi par poroča prav na god svete Katarine Sienske. Ob tem je spomnil na besede velike svetnice, ki je dejala: ‘Bodi tak, kakršnega te želi Gospod, in v svetu boš vžgal plamen.’

Predsednik komisije za zakon in družino pri škofovski konferenci, škof John Hine, je paru izrekel vso duhovno podporo britanskih katoličanov. V luči medijskega pritiska je prav, da kraljevi par na njuni ‘iskreni in osebni poti v zakon krepimo z molitvijo’. Po škofovih besedah verniki molijo, da bi zakonca svojo zvezo vedno postavljala na prvo mesto in da bi iz moči te zveze postala čudovita starša.

Pri današnji poroki princa Williama in Kate Middleton v londonski westminstrski opatiji kar trije anglikanski duhovniki igrajo posebno vlogo: westminstrski dekan John Robert Hall bo kot ‘gospodar opatije’ vodil celotno slovesnost, londonski škof Richard Chartres, ki je obenem dekan kraljeve kapele v londonski palači sv. Jakoba, bo pripravil pozdravni nagovor za mladoporočenca, canterburyjski nadškof Rowan Williams, duhovni poglavar anglikanske državne Cerkve, pa bo izpeljal poročni obred.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh