Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski veleposlanik pri Svetem sedežu tudi pisec bloga

Objava: 18. 09. 2011 / 13:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanski veleposlanik pri Svetem sedežu tudi pisec bloga

Novoimenovani veleposlanik Nigel Baker je prva oseba na takšnem položaju, ki piše spletni dnevnik o svojih delovnih izkušnjah.

Novoimenovani britanski veleposlanik pri Svetem sedežu, Nigel Baker, je prva oseba na takšnem položaju, ki piše spletni dnevnik o svojih delovnih izkušnjah.

V svojem prvem prispevku izpred desetih dni je gospod veleposlanik zapisal, kako je 'napočil skrajni čas za veleposlaništvo, da s pomočjo novih medijev na interaktiven način skuša navezati stik z zanimanja polnim in mnogoštevilčnim svetovnim občinstvom'. Tistega dne je diplomat predal poverilna pisma svetemu očetu Benediktu XVI, z njim pa se je tudi pogovarjal o 'številnih vidikih njunega odnosa, med drugim tudi o pomenu vrednot v mednarodnih zadevah'.

Po mnenju veleposlanika Bakerja se med Svetim sedežem in Veliko Britanijo pojavlja veliko skupnih vprašanj, še posebej po lanskoletnem papeževem obisku v Združenem kraljestvu. Sogovornika sta enoglasno potrdila odlično opravljeno delo prejšnjega veleposlanika in izrazila potrebo po nadaljnjem sodelovanju, saj se tako vlada Njenega veličanstva kot tudi Sveti sedež ukvarjata z globalnimi vprašanji in interesi, od razoroževanja do razvoja, od podnebnih sprememb do reševanja sporov.

Kot velja za večino diplomatskih odnosov, tudi Sveti sedež in Velika Britanija glede vseh vprašanj ne bosta imela enotnega mnenja, je prepričan veleposlanik Baker. Obstajajo pa številna področja, kjer je možno tesno sodelovanje, in to naj bi bilo v korist obema stranema.

Britanski diplomat je izrazil željo, da bi njegov blog predstavljal nekakšno okno, neke vrste vpogled v dejavnosti njihovega veleposlaništva in samega poklica veleposlanika ter v razloge za tovrstno službo. Sam se bo trudil po svojih najboljših močeh, da bo odgovarjal na morebitna vprašanja in poizvedbe, neizmerno pa ga bo razveselilo, je dejal, če bo od bralcev spletnega dnevnika občasno prejel kakšen nasvet, na kakšen način naj vsebino bloga približa čim širši svetovni javnosti.

Povezave: http://blogs.fco.gov.uk/roller/bakerenglish/

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh