Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski vicepremier razburil krščanske nasprotnike istospolnih zakonskih zvez

Objava: 19. 09. 2012 / 06:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanski vicepremier razburil krščanske nasprotnike istospolnih zakonskih zvez

Upokojeni anglikanski primas Carey je spomnil, da državljani, ki zavračajo istospolne zakonske zveze, to počnejo iz globokega osebnega prepričanja.

Britanski vicepremier Nick Clegg je s pripombo o kritikih istospolne zakonske zveze poskrbel za precejšnje razburjenje in je po kritiki med drugim tudi upokojenega anglikanskega primasa svojo pripombo umaknil. Lord Carey iz Cliftona, upokojeni primas anglikanske državne Cerkve, je pojasnil, da je namestnik predsednika britanske vlade močno užalil nekatere kristjane kot tudi nekristjane.

Clegg je v zapisu svojega govora, ki ga je njegov urad objavil že pred predvidenim dogodkom, dejal, da le ‘pobožnjakarji’ zavirajo uvedbo zakonske enakopravnosti za istospolne pare z argumentom nujnejših gospodarskih vprašanj. Po poldrugi uri številnih komentarjev na spletu in po protestu upokojenega primasa Careya je Cleggov urad po navedbah britanskih medijev govor priredil in namesto besede ‘pobožnjakarji’ uporabil zvezo ‘številni ljudje’.

Carey je spomnil, da državljani, ki zavračajo istospolne zakonske zveze, to počnejo iz globokega osebnega prepričanja. Pri tem gre za izjemno pomembna družbena vprašanja. Vlada bi morala zato ‘resno prisluhniti vsem tistim, ki so proti hitri uvedbi istospolnih zakonskih zvez’. Sam sicer zagovarja enakopravnost, je dejal upokojeni primas, postavlja pa se vprašanje, ali ne bi bila potrebna nova definicija tradicionalne zakonske zveze. Cleggov komentar je ‘povsem značilen’ za dejstvo, kako on sam ‘in še nekateri člani vladne koalicije poskušajo teptati prepričanja nekaterih ljudi’.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh