Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bron Žana Kranjca: v drugi vožnji je »pritisnil na plin«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 12. 2022 / 18:59
Oznake: Družba, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2022 / 19:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bron Žana Kranjca: v drugi vožnji je »pritisnil na plin«
Slovenski alpski smučar Žan Kranjec. FOTO: Daniel Novakovič/STA

Bron Žana Kranjca: v drugi vožnji je »pritisnil na plin«

Žan Kranjec je osvojil tretje mesto na današnjem veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val d'Iseru v Franciji: slovenski športnik je bil po prvi vožnji enajsti, drugi najboljši čas druge vožnje pa ga je ponesel do stopničk in zasluženega brona.

Zmagovalec današnje tekme je Švicar Marco Odermatt, ki je bil najboljši že po prvi vožnji, na drugem mestu je končal Avstrijec Manuel Feller, drugi tudi po prvi vožnji, poroča STA.

Žan Kranjec je v Val d'Iseru osvojil deseto uvrstitev med najboljše tri na tekmah svetovnega pokala, vseh deset uvrstitev pa je zbral v veleslalomu. Po današnji prvi vožnji sicer ni bil v najboljšem položaju, končal je na enajstem mestu, vendar mu je uspelo na drugi progi uvrstitev občutno izboljšati.

V drugi vožnji sem vedel, kaj sem narobe delal v prvi vožnji. Skušal sem od starta do cilja 'dati gas', maksimalno, kolikor se da.

Kot spominjajo pri STA, je 30-letni Kranjec danes za štiri mesta popravil svojo najboljšo uvrstitev na veleslalomih v Val d'Iseru, kjer je bil pred 10. decembrom najboljši sedmi leta 2017. V današnji telefonski izjavi za omenjeno agencijo je povedal, da je na tekmi prikazal »dva različna obraza«: »V prvi vožnji nisem pustil teči smučem. Brez kakšne večje napake sem imel na koncu vožnje velik zaostanek. V drugi vožnji sem vedel, kaj sem narobe delal v prvi vožnji. Skušal sem od starta do cilja 'dati gas', maksimalno, kolikor se da.«

Tekmo je opisal kot razmeroma zahtevno, »v Val d'Iseru je vedno težko«, seveda pa je z izkupičkom dneva zadovoljen. Žana Kranjca nova veleslalomska tekma čaka naslednjo nedeljo na progi Gran Risa v Alta Badii.

Kupi v trgovini

Zmagovita smučina
Proza
12,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh