Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brucknerjeva simfonija za Benedikta XVI.

Objava: 24. 10. 2011 / 07:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Brucknerjeva simfonija za Benedikta XVI.

Bavarska deželna opera je svetemu očetu podarila koncert, Bavarski deželni orkester prvič gostoval v Vatikanu.

V čast papežu Benediktu XVI. je minulo soboto popoldan v Vatikanu prvič gostoval Bavarski deželni orkester. Pred papežem in predstavniki rimske kurije je orkester Bavarske deželne opere iz Münchna izvedel Simfonijo št. 9 in Te Deum skladatelja Antona Brucknerja (1824-1896). Koncerta v vatikanski dvorani za avdience se je udeležilo okoli šest tisoč poslušalcev. Orkestru je dirigiral Kent Nagano, generalni glasbeni direktor deželne opere. Kot solisti so nastopili sopranistka Eri Nakamura, altistka Okka von der Damerau, tenorist Kevin Conners, in basist Steven Humes. Na koncertu je sodeloval tudi zbor Mladinske zborovske akademije Audi.

Po poldrugo uro dolgem koncertu se je papež prisrčno zahvalil vsem sodelujočim in prirediteljem za 'velik dar'. Izvrstna izvedba je poslušalce pritegnila v globoko glasbo tega velikega skladatelja, po besedah svetega očeta pa je 'poslušanje tega glasbenega dela podobno občutkom, ko se znajdemo znotraj velike stolnice in opazujemo ogromne nosilne strukture, ki nas obdajajo, nas povzdigujejo in v nas vzbujajo najrazličnejša čustva.

Prav posebej je sveti oče izpostavil globoko, preprosto in trdno vero skladatelja Brucknerja, ki je prežemala njegova tako sakralna kot tudi posvetna dela. Medtem ko je njegov sodobnik in kolega Gustav Mahler vedno iskal Boga, ga je Bruckner našel, je Benedikt XVI. navedel besede dirigenta Bruna Walterja.

Na fotografiji: Anton Bruckner (Wikipedia)

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh