Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Caritas Internationalis poziva k pomoči za Indijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 06. 2021 / 06:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2021 / 14:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Caritas Internationalis poziva k pomoči za Indijo

Caritas Internationalis poziva k pomoči za Indijo

Število koronaokuženih še vedno narašča, pogoji izredno težki.

Indija: ljudje čakajo v vrsti za cepljenje proti koronavirusni bolezni FOTO: Vatican Media

Epidemija koronavirusne bolezni v Indiji se še vedno nadaljuje, doslej so zabeležili več kot 29 milijonov okužb. Beležijo tudi izredno veliko število koronasmrti, pred dnevi rekordnih skoraj 360.000, poroča spletni portal Vatican News.

Video pričevanje

Človekoljubna organizacija Caritas Internationalis je objavila ganljivo pričevanje Jacoba, člana osebj pri škofijski Karitas v Dindigulu v indijski zvezni državi Tamil Nadu.

V kratkem video posnetku mož pripoveduje o dramatičnih razmerah, s katerimi se sooča tamkajšnje prebivalstvo, v ozadju pa je videti podobe bolnih ljudi, ki jih obravnavajo v posebej težkih pogojih. Kljub grozljivim razmeram pa iz video posnetka izžareva močno upanje, saj izpostavlja predanost delavcev Karitas za pomoč domačinom.

Predanost Karitas

»To Karitas počne: razdaja vse, brez kakršnega koli oklevanja,« v izjavi za javnost pojasnjuje Aloysius John, glavni tajnik Caritas Internationalis.

»In to Jacob ter vse drugo osebje in prostovoljci Caritas India počnejo vsak dan: razdeljujejo hrano, maske, razkužila, pomagajo zdravnikom, čeprav ob tem ogrožajo lastna življenja, kljub temu, da so razmere vsak dan bolj zapletene in se pogosto zdi, da ni več upanja.«

Glavni tajnik spominja, da je omenjena človekoljubna organizacija v Indiji »poskrbela za nemuden humanitarni odziv na epidemijo« in »zahvaljujoč podpori tisočerih dobrotnikov je bilo mogoče postaviti 28 prvostopenjskih in 58 drugostopenjskih centrov za obravnavo, kjer so zdravstveni delavci Karitas nudili pomoč 2.384 pacientom.«

Prostovoljci

Poleg zdravstvenih delavcev so tu še prostovoljci, ki jih imenujejo »koronasamarijani«, saj »podpirajo vse pomoči potrebne z nudenjem medicinske oskrbe, z dobavo kisika, nasveti za okrevanje in tolažbo osamljenim«. Domačinom so razdelili tudi več kot 35.000 mask, 35.000 prehranskih paketov in 22.000 paketov za prvo pomoč.

»Caritas Internationalis želi izpolniti obljubo, da bo solidarna z najbolj prizadetimi in vsemi ljudmi v stiski,« sklene glavni tajnik ter ob tem povabi k darovanju potrebnih sredstev, ki »vlivajo upanje vsem v boju proti koronavirusni bolezni in njenim družbenim posledicam«.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh