Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Čas je, da stopimo skupaj« [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 20. 12. 2021 / 10:13
Oznake: Koronavirus, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2021 / 10:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Čas je, da stopimo skupaj« [VIDEO]
FOTO: zajem zaslona/Youtube

»Čas je, da stopimo skupaj« [VIDEO]

V Združenju slovenskih organizacij bolnikov z rakom - Onko Net podpirajo nacionalno akcijo »Dnevi cepljenja«, ki med 19. in 23. decembrom 2021 po vsej državi poteka pod sloganom »Stopimo skupaj! Varno in zdravo v leto 2022«. Kot poudarjajo, bodo ljudje s cepljenjem zaščitili ne le le sebe, temveč tudi skupnost in predvsem njene najranljivejše skupine, med katere sodijo tudi bolniki z rakom.

»Epidemija novega koronavirusa predolgo hromi družbo, povzroča trpljenje, izgubo zdravja in izgubo preštevilnih življenj. Čas je, da stopimo skupaj in epidemijo novega koronavirusa v čim večji meri zajezimo s cepljenjem,« so zapisali v Združenju.

S cepljenjem do normalnega delovanja zdravstvenega sistema

Kot poudarjajo, je cepljenje še posebej pomembno za starejše od 50 let in kronične bolnike, za katere je lahko okužba z novim koronavirusom življenjsko ogrožajoča. »Mednje sodijo tudi onkološki bolniki, zato organizacije bolnikov z rakom, povezane v Združenje Onko Net, sodržavljane vljudno prosijo, naj z odločitvijo za cepljenje zaščitijo sebe in najranljivejše med nami ter s tem omogočijo normalno delovanje zdravstvenega sistema.«

 

Zaradi covida-19 zamujene diagnoze

»Covid-19 namreč ni le neposredno odgovoren za preštevilna izgubljena življenja in zdravje, temveč tudi za marsikatero zamujeno diagnozo, odloženo zdravljenje raka in s tem manjše možnosti za dober izhod onkološke bolezni.« Zato sodržavljane prosijo, naj se v tednu med 19. in 23. decembrom 2021 udeležijo nacionalne akcije Dnevi cepljenja, ko bo cepljenje potekalo v vseh cepilnih centrih po državi 12 ur na dan, v urgentnih centrih pa se bo mogoče cepiti tudi ponoči.

Kupi v trgovini

Akcija
Glukozna revolucija
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh