Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Časopis je le časopis

Za vas piše:
K. S.
Objava: 29. 09. 2021 / 17:59
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2021 / 18:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Časopis je le časopis
Marija Žižek že 70 let bere Družino. / J. Ž.

Časopis je le časopis

Naši zvesti bralci, ki prisegajo na papir

Za rubriko Župnije, kamor dobivamo članke iz vse Slovenije, se med prispevki velikokrat znajdejo tudi poročila o osebnih in zakonskih jubilejih. Naši dopisniki nam poročajo o okroglih zakonskih jubilejih, visokih obletnicah rojstev pa tudi srečanjih sorodstev. Zanimivo je, da so med slavljenci skoraj vsi naročeni na verski tisk.

Opora in spodbuda

Pred kratkim mi je ženica, ki ima za seboj že več kot devet križev, pripovedovala o opori, ki jo najde v branju Družine. Spodbudne misli jo spremljajo čez dan. Nasmeji se ob vicih na zadnji strani in z zanimanjem prebere, kaj se dogaja po drugih župnijah. Družino v branje rada ponudi tudi mladim. Prepričana je, da preveč časa preživijo za zasloni. Zato je vesela, ko jih potegne tudi beseda, zapisana na papir. Redno spremlja pogovore in strani z duhovnostjo. Za prilogi Naša družina in Slovenski čas pa si posebej vzame čas. Ob Družini ohranja in krepi vero, je povedala, in najde tudi kakšen molitveni namen. Posebej za zdravo kmečko pamet in zdravje, je poudarila.

Na spletu je hitreje

Za hiter pregled dogajanja je spletna stran Družine odlično orodje, je menil naključni sogovornik srednjih let. S prenovljeno spletno stranjo prav v jubilejnem letu se Družina podaja na pot spletnih medijev, ki so v zadnjem času v velikem razmahu. Tudi na področju medijskega obveščanja je čutiti zgoščevanje časa. Tekmovanje v tem, kdo bo hitreje posredoval novico, je neizprosno, velikokrat na račun poglobljene analize. Pri Družini s kombinacijo spletnega in tiskanega medija poskušamo odgovoriti tudi na ta izziv. Ponujamo hitro in tudi poglobljeno informacijo. Želja, da bi iz naših vsebin bralci lahko črpali za lastno osebno formacijo, pa je ena od visoko postavljenih prioritet. Oznanjati Boga, ki odrešuje, v svetu, ki Boga postavlja na stranski tir, je zahtevna in večplastna naloga.

Nalaganje
Nazaj na vrh