Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Castel Gandolfo na voljo obiskovalcem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 10. 2016 / 08:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Castel Gandolfo na voljo obiskovalcem

Frančišek daje na ogled vse prostore letne papeške rezidence.

Papež Frančišek vse prostore letne papeške rezidence v Castel Gandolfu v Albanskem gričevju odpira za obiskovalce. Dvorec, okoli 30 kilometrov južno od Rima, v katerem so papeži štiri stoletja preživljali poletje, bo v celoti spremenjen v muzej. Vrtove Castel Gandolfa je papež za obiskovalce odprl že spomladi 2014. Od 21. oktobra bo papeško bivališče povsem odprto za obiskovalce, kot so minuli konec tedna sporočili iz Vatikana. Odprtje prostorov bodo obeležili slovesnim koncertom.



Za razliko od svojega predhodnika Benedikta XVI., ki je poletja rad preživljal v Castel Gandolfu, se je Frančišek dopustovanju v tem malem italijanskem mestu odpovedal. Od 17. stoletja dalje je dvorec v Castel Gandolfu v lasti papežev. Papež Urban III. ga je spremenil v svojo letno rezidenco.

Obiskovalci si bodo lahko odslej ogledali papeško spalnico in zasebno kapelo, v kateri bodo lahko molili v tišini. Na ogled bosta tudi knjižnica in pisarna, v kateri so papeži poleti sprejemali goste.

Slovesno odprtje 21. oktobra bodo pospremili nagovori, vodenje po prostorih in koncert, na katerem bo po navedbah iz Vatikana nastopil kitajski orkester.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh