Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Če Bog neko nalogo naloži, z drugo roko malo podloži«

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 21. 06. 2022 / 23:24
Oznake: Duhovnik
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2022 / 23:36
»Če Bog neko nalogo naloži, z drugo roko malo podloži«
O lepoti duhovniškega poklica s škofom Andrejem Glavanom, župnikom Boštjanom Goriškom in novomašnikom Janezom Meglenom. FOTO: Siniša Kanižaj

»Če Bog neko nalogo naloži, z drugo roko malo podloži«

O lepoti duhovniškega poklica s škofom Andrejem Glavanom, župnikom Boštjanom Goriškom in novomašnikom Janezom Meglenom.

Časi se spreminjajo, poslanstvo duhovnikov pa ostaja isto: prinašati Kristusa med ljudi. O lepoti in izzivih duhovniškega poklica pred 50 leti in danes smo se pogovarjali z zlatomašnikom, upokojenim novomeškim škofom Andrejem Glavanom, župnikom na Raki in Studencu Boštjanom Goriškom in novomašnikom novomeške škofije Janezom Meglenom.

Gospod Meglen, v teh dneh se intenzivno pripravljate na mašniško posvečenje. Kako ste začutili, da vas Bog kliče za duhovnika?

Meglen: Duhovniški poklic se je v mojem srcu rodil iz preprostega odgovora na Jezusov klic, naj hodim za njim in v službi duhovnika služim božjemu ljudstvu. To se je pojavilo že v zgodnji mladosti, pa vendar takrat nisem vedel, kako točno naj odgovorim na ta klic. Skozi leta osnovne in srednje šole se je to v meni borilo in iskrilo. Potem pa sem bil že skoraj v drugih vodah, pa sem se tik pred zdajci odločil in vstopil v bogoslovje in odgovoril na ta prvotni in verjamem, da tudi pravi klic Jezusa.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh