Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Celonočna molitev za duhovne poklice v novomeški škofiji

Objava: 30. 08. 2012 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Celonočna molitev za duhovne poklice v novomeški škofiji

Za zorenje vsake poklicanosti je potrebno pravo okolje, zato je potrebno moliti tudi za zdrave družine in živa občestva, iz katerih bodo zrasli novi duhovni poklici.

V novomeški škofiji letos ponovno pripravljajo celonočno molitev za duhovne poklice, ki bo potekala nocoj, v noči s petka, 31. avgusta 2012, na soboto, 1. septembra 2012, teden dni pred slovenskim molitvenim dnevom za nove duhovne poklice.

Ob vse večjem pomanjkanju duhovnikov v Sloveniji se v novomeški škofiji zavedajo, da so duhovni poklici Božji dar in da mora človek doživeti pristen Božji dotik, preden se lahko odloči za poklic duhovnika, redovnika ali redovnice.

Zato v škofiji poteka več molitvenih pobud za svetost duhovnikov in nove duhovne poklice. Poleg vseslovenske skupnosti živega rožnega venca za duhovne poklice v škofiji pod odkriljem 'Katoliške karizmatične prenove' poteka redna molitev za duhovnike (za vsakega duhovnika molijo nekaj več kot tri osebe).

Temu je namenjeno tudi celonočno molitveno bdenje enkrat v letu. Bogu želijo darovati eno noč molitve, da bi nam on daroval novih duhovnikov, redovnikov in redovnic. Po različnih krajih in ob različnih časih se v tej noči verniki in duhovniki iz škofije duhovno povežejo in zberemo v isti prošnji in zaupanju, da Bog uslišuje naše prošnje.
Bogu so hvaležni za dar kandidatov za duhovništvo iz škofije.

V prihodnjem letu se bo pet bogoslovcev in dva diakona vzgajalo v ljubljanskem semenišču, dva srednješolca pa v malem semenišču v Mariboru. Vedno jasneje postaja, da je za zorenje vsake poklicanosti potrebno pravo okolje. Zato molijo tudi za zdrave družine in živa občestva, iz katerih bodo zrasli novi duhovni poklici.

Razpored župnij je objavljen na spletni strani Škofije Novo mesto: http://www.skofija-novomesto.si/article/2012/aug/30/molitveni-dan-bdenje-za-duhovne-poklice/.

Obvestilo o celonočni molitvi za duhovne poklice v novomeški škofiji povzemamo po spletni strani SŠK.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh