Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Celotna področja v Mehiki v vrtincu mafijskega nasilja

Objava: 21. 09. 2011 / 19:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Celotna področja v Mehiki v vrtincu mafijskega nasilja

Nadškof v Guadalajari, Juan Sandoval Iniguez, poudarja, da lakota, revščina in strahotna stiska ne odpirajo poti v svobodo.

Mehiški kardinal Juan Sandoval Iniguez je izrazil globoko zaskrbljenost glede varnostnega položaja v tej srednjeameriški državi. Kot je nadškof v Guadalajari zapisal v odprtem pismu bralcem spletnega portala www.periodistadigital.com, obstajajo v Mehiki celotna področja, ki se nahajajo v vrtincu mafijskega nasilja.

Kardinal Iniguez za širjenje nasilja v Mehiki krivi pomanjkanje gospodarskih perspektiv in poudarja, da lakota, revščina in strahotna stiska ne odpirajo poti v svobodo. Pomanjkanje priložnosti za izobraževanje, študij in delovna mesta ljudem ne dopušča, da bi se izkopali iz vse hujših težav.

Cerkveni predstavniki v Mehiki pa odločno zavračajo kakršno koli podporo kriminalnim združbam v deželi. Pomožna škofa Efrain Mendoza Cruz iz škofije Tlalnepantla in Eugenio Lira Rugarcia iz škofije Puebla sta v pogovoru za agencijo Notimex pojasnila, da sprejemanje kriminalnih združb ni združljivo z blagostanjem mehiške družbe, saj mehiška mafija v deželi povzroča hudo škodo. Zato Cerkev v Mehiki pri svojem delu sledi trem ciljem: ponovno želi vzpostaviti socialno pravičnost in spoštovanje zakonov, mehiškemu ljudstvu pa želi ponuditi ponovno upanje in občutek zanesljivosti.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh