Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čemaževa juha

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 14. 06. 2022 / 20:44
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2022 / 06:44

Čemaževa juha

Čemaževa juha
Čemaževa juha. FOTO: Tatjana Splichal

Sestavine za 4 osebe

2 šopka čemaža

sol

1 manjša čebula (ali 1 zvrhana žlica ocvrte čebule – suha v embalaži)

1 dl kisle smetane

olje

1,5 l vode


Čebulo sesekljamo in popražimo na 2 žlicah olja. Čemaževe listke speremo pod tekočo vodo, jih narežemo na rezance in dodamo k čebuli. Dolijemo 2 dl vode. Pokrijemo in kuhamo do vretja, da listki upadejo. Osolimo z žličko in pol soli, dolijemo še preostalo vodo (torej 1,3 l) in grejemo do vretja. Zmanjšamo plamen in kuhamo še 15 minut. Juhi dodamo kislo smetano in jo pretlačimo s paličnim mešalnikom. Lahko pa juho brez smetane nalijemo v krožnike, nato pa na sredino vsakega krožnika dodamo žličko kisle smetane. Smetano lahko tudi opustimo.

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh

Iščete duhovne vaje zase ali za svoje otroke?

Podarjamo vam Vodnik po duhovnih vajah 2023.

Kliknite tukaj

Close