Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čemaževa juha

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 14. 06. 2022 / 20:44
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2022 / 06:44
Čemaževa juha
Čemaževa juha. FOTO: Tatjana Splichal

Čemaževa juha

Sestavine za 4 osebe

2 šopka čemaža

sol

1 manjša čebula (ali 1 zvrhana žlica ocvrte čebule – suha v embalaži)

1 dl kisle smetane

olje

1,5 l vode


Čebulo sesekljamo in popražimo na 2 žlicah olja. Čemaževe listke speremo pod tekočo vodo, jih narežemo na rezance in dodamo k čebuli. Dolijemo 2 dl vode. Pokrijemo in kuhamo do vretja, da listki upadejo. Osolimo z žličko in pol soli, dolijemo še preostalo vodo (torej 1,3 l) in grejemo do vretja. Zmanjšamo plamen in kuhamo še 15 minut. Juhi dodamo kislo smetano in jo pretlačimo s paličnim mešalnikom. Lahko pa juho brez smetane nalijemo v krožnike, nato pa na sredino vsakega krožnika dodamo žličko kisle smetane. Smetano lahko tudi opustimo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh