Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev danes o pastorali starejših

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 10. 06. 2020 / 10:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2020 / 09:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkev danes o pastorali starejših

Cerkev danes o pastorali starejših

Kako družba obravnava starejše in kakšna je pastorala starejših, je glavna tema nove številke Cerkev danes.
Kako družba obravnava starejše in kakšna je pastorala starejših, je glavna tema nove številke Cerkev danes. Kot pravi urednik p. Branko Cestnik v uvodu, so čili in zdravi starejši še vedno zelo pomembni v družbi.

Brez njih bi bil turizem drugačen, brez njih bi propadlo še več kmetij in brez njih bi bilo tudi maš manj, prav tako pa so starejši versko dejavni v svojih skupnostih, tudi pri dobrodelnem delu Slovenske karitas.

Toda, ali so starejši za družbo zanimivi le, ko so zdravi in ustvarjalni? se sprašuje p. Cestnik. »Jih znamo ohraniti v srcu družbe tudi takrat, ko to več niso? Koronavirus je poslal dvojno sporočilo. Pozitivno: starejše smo pred njim zaščitili kot velik zaklad. Negativno: okuženi so bili popolnoma izolirani, umirali so sami, dostojnega pogreba niso imeli.«

Nova številka revije Cerkev danes obravnava pastoralo starejših, ki jo že dolgo razvija kot kategorialno pastoralo. Veliko je bilo že storjenega, vendar je še vedno mogoče storiti še več.

O pastorali starejših so spregovorili Vinko Potočnik (Starejši v središču), Branko Cestnik (Bomo po koronavirusu manj človeški?), Benedikt Lavrih (Duhovna oskrba v domovih za starejše) in Helena Zevnik Rozman (»Da staranje uspe, je potrebna skupnost«). O skupini starejših pa se je z Angelo Slamek, ki vodi župnijsko medgeneracijsko skupino za kakovostno staranje pri Mariji pod Logom v Turnišču, pogovarjala Brigita R. Perše.

Druge teme

O prenovi starejših sakralnih prostorov piše Mojca Polona Vaupotič.

V novi številki revije Cerkev danes lahko preberete tudi, kako so v času pandemije poročali sodobni mediji, kako so ravnali duhovniki ter kakšni sta bili pastorala in Cerkev.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh