Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev Danes praznuje 50 let

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 20. 02. 2017 / 08:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev Danes praznuje 50 let

Uredniški odbor revije Cerkev danes je začrtal praznovanje jubilejnega leta – 50 let izhajanja pastoralne revije.

Na rednem letnem srečanju se je sestal uredniški odbor revije Cerkev danes in začrtal praznovanje jubilejnega leta – 50 let izhajanja pastoralne revije Cerkev v sedanjem svetu – Cerkev danes.

Uvod v jubilejno leto bo skorajšnji izid »abrahamske številke«, ki bo zajela enajst prispevkov – jagodni izbor dolgoletnega urednika dr. Petra Kvaternika. P. Branko Cestnik, ki revijo ureja zadnja tri leta, v uvodniku ugotavlja, da je večina tem le pogojno zgodovinskih, saj je aktualnost tematik znova vredna premisleka, zato se jubilejna številka bere z neverjetno svežino: »Ali se leta 2017 ne ukvarjamo z vedno isto nevralgično točko – zrelostjo mladih za prejem zakramenta svete birme? Ali se v hitro spreminjajoči družbi ne odločamo vedno znova o pastoralnih prioritetah? Ali se ob pomanjkanju duhovnikov ne soočamo kar naprej z globokimi vprašanji o naravi naših občestev? Da, 2. vatikanski koncil se še uresničuje. Naši reviji se obeta delovna prihodnost.«

Uredništvo se je razveselilo novice, da se ja vabilu na praznovanje in simpozij, ki bo 18. maja na Teološki fakulteti v Ljubljani, odzval ugledni avstrijski teolog dr. Paul Zulehner.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh