Zapri
Iskanje

Cerkev danes, prenovljena pastoralna revija

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 04. 04. 2014 / 07:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Cerkev danes, prenovljena pastoralna revija

Revija Cerkev v sedanjem svetu bo odslej izhajala v novi podobi pod naslovom Cerkev danes – revija za pastoralo in evangelizacijo.

Revija Cerkev v sedanjem svetu bo odslej izhajala v novi podobi pod naslovom Cerkev danes – revija za pastoralo in evangelizacijo. Proces preoblikovanja revije se je začel leta 2012 v Stični z razpravo o usmeritvi in viziji revije pod urednikom dr. Petrom Kvaternikom. Prenovo revije je vseskozi vodila misel, da slovenski pastoralni sodelavci potrebujejo svojo specializirano revijo, ki prinaša spodbudo in navdih v pastoralno delo in načrtovanje, hkrati pa je povezana z nosilci pastoralne in pomaga prenašati pastoralne usmeritve v prakso.

Revija kljub novi preobleki ohranja svojo temeljno zavezanost "biti svobodna tribuna za reševanje pastoralnih vprašanj v duhu koncila" iz daljnega leta 1967, ko je je bila ustanovljena. Uredništvo revije Cerkev danes si je skupaj z novim urednikom revije p. Brankom Cestnikom, tajnikom Slovenskega pastoralnega sveta, zamislilo, da vsaka številka ob pomoči več tehtnih člankov obravnava izbrano temo, v izzvih predstavi primere novih ali dobrih utečenih pastoralnih praks, med dogodki izpostavi ključna srečanja, tečaje ali simpozije, ki so zaznamovala pastoralno delo v nekem obdobju in skozi komentar pomaga razviti kritičen pogled na opravljeno delo.

Revija, ki jo prvenstveno prejemajo in berejo duhovniki, želi v krog bralcev pritegniti tudi druge pastoralne delavce: redovnike, redovnice, člane ŽPS, voditelje skupin v občestvih, gibanja, skupnosti.
Barbara Kastelec


Letno izide 6 številk. Letna naročnina je 35,4 evra. Cena posameznega izvoda je 5,90 evra.
Predstavitev revije bo v sredo, 9. aprila ob 12. uri v galeriji Družina, Krekov trg 1, Ljubljana.
Vabljeni!

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Sveto pismo
4,80€ Poglej izdelek: Evangeliji
Nalaganje
Nazaj na vrh