Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev danes, prenovljena pastoralna revija

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 04. 04. 2014 / 07:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev danes, prenovljena pastoralna revija

Revija Cerkev v sedanjem svetu bo odslej izhajala v novi podobi pod naslovom Cerkev danes – revija za pastoralo in evangelizacijo.

Revija Cerkev v sedanjem svetu bo odslej izhajala v novi podobi pod naslovom Cerkev danes – revija za pastoralo in evangelizacijo. Proces preoblikovanja revije se je začel leta 2012 v Stični z razpravo o usmeritvi in viziji revije pod urednikom dr. Petrom Kvaternikom. Prenovo revije je vseskozi vodila misel, da slovenski pastoralni sodelavci potrebujejo svojo specializirano revijo, ki prinaša spodbudo in navdih v pastoralno delo in načrtovanje, hkrati pa je povezana z nosilci pastoralne in pomaga prenašati pastoralne usmeritve v prakso.

Revija kljub novi preobleki ohranja svojo temeljno zavezanost "biti svobodna tribuna za reševanje pastoralnih vprašanj v duhu koncila" iz daljnega leta 1967, ko je je bila ustanovljena. Uredništvo revije Cerkev danes si je skupaj z novim urednikom revije p. Brankom Cestnikom, tajnikom Slovenskega pastoralnega sveta, zamislilo, da vsaka številka ob pomoči več tehtnih člankov obravnava izbrano temo, v izzvih predstavi primere novih ali dobrih utečenih pastoralnih praks, med dogodki izpostavi ključna srečanja, tečaje ali simpozije, ki so zaznamovala pastoralno delo v nekem obdobju in skozi komentar pomaga razviti kritičen pogled na opravljeno delo.

Revija, ki jo prvenstveno prejemajo in berejo duhovniki, želi v krog bralcev pritegniti tudi druge pastoralne delavce: redovnike, redovnice, člane ŽPS, voditelje skupin v občestvih, gibanja, skupnosti.
Barbara Kastelec


Letno izide 6 številk. Letna naročnina je 35,4 evra. Cena posameznega izvoda je 5,90 evra.




Predstavitev revije bo v sredo, 9. aprila ob 12. uri v galeriji Družina, Krekov trg 1, Ljubljana.
Vabljeni!

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh