Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev kritična do zaporne kazni za Timošenkovo

Objava: 18. 10. 2011 / 20:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev kritična do zaporne kazni za Timošenkovo

Kijevski višji nadškof Svjatoslav Ševčuk stanje ukrajinskega pravosodja opisuje kot 'enega najhujših bičev v državi'.

Z Rimom povezana grško-katoliška Cerkev v Ukrajini nasprotuje obsodbi opozicijske voditeljice Julije Timošenko na sedem let zaporne kazni. Ukrajinsko pravosodje je trenutno 'eden izmed najhujših bičev v državi', je po navedbah ukrajinske katoliške agencije RISU minuli konec tedna pojasnil kijevski višji nadškof Svjatoslav Ševčuk in dodal, da tudi v Ukrajini po sovjetskem vzoru pravosodje še vedno služi boju proti političnim nasprotnikom in obsojanju nedolžnih.

Ševčuk je poudaril, da proces proti Timošenkovi predstavlja 'le vrh ledene gore'. Tamkajšnji pravosodni sistem je uničil 'že na tisoče preprostih ljudi'. V zaporih vladajo nečloveški pogoji, primanjkuje tudi ustrezne zdravniške oskrbe, pojasnjuje najvišji cerkveni predstavnik okoli sedmih milijonov ukrajinskih uniatov, ki pretežno živijo v zahodnem delu države.

Zaradi zlorabe položaja ob sklepanju pogodbe o dobavi plina z Rusijo, s katero naj bi državi povzročila veliko škodo, je sodišče v Kijevu Timošenkovo minuli teden obsodilo na sedemletno zaporno kazen in plačilo 137 milijonov evrov. Obsodbo je mednarodna skupnost označila za politično motivirano.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh