Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev mora poiskati rešitev za ponovno poročene

Objava: 20. 05. 2009 / 09:59
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev mora poiskati rešitev za ponovno poročene

Nekdanji milanski kardinal Martini za spremembo pravil

Po besedah nekdanjega milanskega nadškofa, kardinala Carla Marie Martinija, mora Cerkev poiskati rešitev za ponovno poročene ločene zakonce. Pri tem ne gre le za posplošeno prejemanje obhajila, saj bi bilo to preveč enostavno in preveč površinsko, je poudaril kardinal v knjižnem pogovoru z Luigijem Verzejem, ustanoviteljem in predsednikom milanske Bolnišnice sv. Rafaela. Med ponovno poročenimi je vendarle veliko takih, ki se v takšnem položaju niso znašli po svoji krivdi, poleg tega pa imajo tudi ‘obveznosti’ do svojih otrok iz drugega zakona.

Kardinal Martini je povedal, da je z veseljem sprejel papeževo odločitev o preklicu izobčenja štirih lefebvrovskih škofov. Dandanes pa je še veliko vernih, ki prav tako trpijo, ker se čutijo izobčene. Misliti moramo tudi na njih, meni kardinal, in celotna Cerkev, pod papeževim vodstvom, bi morala o tej temi razmisliti.

Martini je v pogovoru z Verzejem pozitivno ovrednotil tudi celibat. Po njegovem mnenju naj bi ga Cerkev ohranila za vedno, pojavlja pa se vprašanje, ali ga je potrebno zahtevati od vseh duhovnikov. Praksa v vzhodnih katoliških Cerkvah kaže, v katerih primerih celibata ne bi bilo potrebno zahtevati od vseh. Kardinal je omenil tudi predlog posvečevanja poročenih moških, ‘viri probati’, vendar po njegovem ne bi bilo primerno, da takšnim duhovnikom zaupajo vodenje župnijskih skupnosti.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh