Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev mora pokazati odgovore na škandale

Za vas piše:
Ksenja Kisovec
Objava: 15. 11. 2012 / 17:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev mora pokazati odgovore na škandale

Na tretji okrogli mizi Nikodemovih večerov v Mariboru z naslovom Duhovnik kot človek so včeraj gostje razpravljali o človeški dimenziji duhovništva. Dotaknili so se tako vsakdanjih težav duhovnikov kot tudi t. i. tabu tem.

Sodelovali so: dr. Marjan Turnšek (mariborski nadškof metropolit), dr. Lia Katarina Kompan Erzar (zakonska in družinska terapevtka), Peter Leskovar (župnik), dr. Andrej Saje (cerkveni pravnik in generalni tajnik SŠK). Okroglo mizo je vodila Irena Plahuta.

Ljudje ne pričakujejo popolnega duhovnika, ljudje želijo normalnega človeka. Poštenega, preprostega, iskrenega, prijaznega in odprtega. Pristen človek se zaveda svoje ranljivosti in krhkosti v odnosu. Na temelju te krhkosti duhovniki včasih posežejo po sredstvih, ki jih zasvojijo ali pa pustijo posledice na drugih ljudeh.

Gostje so se strinjali, da je duhovnik najprej človek. Prevzeti mora odgovornost za svoja dejanja. Poudarili so pomen večje povezanosti duhovnikov in njihove medsebojne pomoči ter vrednost duhovnikove človeškosti. Bili so složni, da bi morala Cerkev odločnejše pokazati odgovore na deviacije in škandale znotraj Cerkve. Odločno so bili proti najrazličnejšim prikrivanjem škandalov.

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh