Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev poziva kolumbijsko vlado in gverilce k pogajanjem

Objava: 16. 02. 2009 / 09:12
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev poziva kolumbijsko vlado in gverilce k pogajanjem

Kot poroča avstrijska katoliška agencija Kathpress, je kolumbijska škofovska konferenca vlado v Bogoti in marksistično gverilsko organizacijo FARC pozvala k neposrednim pogajanjem. Cilj teh pogajanj naj bi bila pravična, bratovska in solidarna država, je zapisano v zaključnem poročilu zadnjega zasedanja kolumbijske škofovske konference.

Za dosego tega cilja je nujno potreben neposreden dialog med državo in gverilo. Po besedah škofa Luisa Augusta Castra se morajo predstavniki vlade in upornikov sestati iz oči v oči, brez večjega števila posrednikov. Nadškof v Bogoti kardinal Pedro Rubiano Saenz pa je poudaril, da je Cerkev kljub odklonilnemu stališču gverilske organizacije FARC še naprej pripravljena igrati vlogo posrednika in s tem omogočiti neposredna pogajanja. Težava je v tem, da si gverilci ne želijo nikakršnih stikov s Cerkvijo, saj so prepričani, da podpira vlado. To pa po besedah kardinala Saenza ni res.

Cerkev obsoja le grozo ugrabitev, trgovino z mamili in korupcijo, ki vlada v deželi. Kljub temu pa po kardinalovih besedah v Kolumbiji sveti tudi žarek upanja.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh