Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Bangladešu načrtuje prvo katoliško univerzo

Objava: 23. 08. 2011 / 08:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev v Bangladešu načrtuje prvo katoliško univerzo

Katoliško izobraževalno ustanovo naj bi ustanovila kongregacija Svetega križa.

Katoliška Cerkev v Bangladešu načrtuje ustanovitev prve katoliške univerze v večinsko islamski državi. Kot je poročala azijska katoliška agencija 'Ucanews', je bila odločitev za visokošolsko ustanovo, ki jo bodo poimenovali 'Univerza Naše Gospe', sprejeta na srečanju bangladeškega odbora za katoliško izobraževanje in posebne delovne skupine za ustanovitev univerze konec minulega tedna v Daki, prestolnici Bangladeša.

Po besedah nadškofa koadjutorja v Daki, Patricka D'Rozaria, gre za resnično revolucionaren korak, ki dokazuje zrelost tamkajšnje Cerkve in ji odpira nova obzorja. Z ustanovitvijo univerze se bo izpolnila dolgoletna želja in zahteva bangladeških intelektualcev po katoliški izobraževalni ustanovi.

Nosilec univerze naj bi postala kongregacija Svetega križa, ki je v Bangladešu največji dejavni katoliški red z osrednjim poudarkom na izobraževalnem delu.

V Bangladešu je islam državna religija. Pripada ji okoli devetdeset odstotkov izmed stotridesetih milijonov prebivalcev. Število katoliških kristjanov znaša okoli dvestosedemdeset tisoč. Približno enako število prebivalcev Bangladeša je pripadnikov protestantskih Cerkva.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh