Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Italiji streha nad glavo 100 beguncem

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 01. 06. 2016 / 07:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev v Italiji streha nad glavo 100 beguncem

V Kalabriji pa bodo poskrbeli za dostojni pogreb utopljenih v Sredozemskem morju.

Okoli sto beguncev je našlo zatočišče v eni izmed cerkva v severni Italiji. Tik pred načrtovano izpraznitvijo begunskega taborišča na obali Ventimiglia v italijanski pokrajini Liguriji je p. Francesco Marcoaldi beguncem ponudil streho nad glavo v cerkvi sv. Nikolaja, kot je na svoji spletni strani poročal italijanski časnik La Repubblica.



Za begunce naj bi poskrbela krajevna Karitas. Duhovnik je napovedal, da smejo begunci ostati »dokler bo potrebno«. Škof škofije Ventimiglia-Sanre, Antonio Suetta, odločitev p. Marcoaldija v celoti podpira. Trenutno pa iščejo primeren kraj, kjer bi lahko postavili šotorišče za begunce.

Minuli konec tedna je župan Ventimiglie, Enrico Ioculano, odredil umik prenočišč za begunce na obali. Mesto leži na meji s Francijo, vendar zaradi prepovedi prestopanja meja begunci ne morejo odpovati naprej.

V Kalabriji pa bodo poskrbeli za pogreb 45 beguncev, ki so minuli konec tedna izgubili življenje v Sredozemskem morju. V južnoitalijanski nadškofiji Reggio Calabria bodo s pomočjo prostovoljcev katoliške »Skupnosti papeža Janeza XXIII.« pokopali trupla nesrečnih prebežnikov, med katerimi je 36 žensk in trije otroci, najmlajši med njimi je bil osemmesečni dojenček.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh