Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev »zaradi človeka«

Za vas piše:
K. C.
Objava: 15. 02. 2019 / 11:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.02.2019 / 14:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkev »zaradi človeka«

Cerkev »zaradi človeka«

V novi številki revije Cerkev danes se sprašujemo, koliko naj bodo duhovniki za ljudmi in z ljudmi.
V novi številki revije Cerkev danes se sprašujemo, koliko naj bodo duhovniki za ljudmi in z ljudmi. Urednik revije Branko Cestnik odgovarja: »So duhovniki, ki bodo rekli, da ne predaleč. Teh duhovnikov zlepa ne bomo videli na kavi v bifeju pri cerkvi, na oratoriju se tudi ne bodo usedli s skupino mladih v travo. So duhovniki, ki bodo rekli, da zelo daleč. Ti duhovniki bodo videni na gasilskih veselicah, koncertih, kolinah, v bližnjem bifeju bodo imeli svoj stolček. Težko je zato reči, kako daleč. Eno je gotovo: bodimo v svetu, toda nikakor se ne navzemajmo zapeljivosti sveta in njegovega greha.«

O Cerkvi »zaradi človeka« razmišljajo tudi Brigita Perše (Ponudba zaposlitve pod geslom »kristjan«), Jože Planinšek (»Težko bo liturgija blizu ljudem, če bomo v njej igrali«), Franc Zorec (Kako živeti vero z odraslimi?), Alenka Petek (Odnos do pomoči potrebnega človeka) in David Kraner (O prenovljenem organigramu Katoliške cerkve v Sloveniji). V pogovoru s Paulom Michaelom Zulehnerjem in Brankom Cestnikom se sprašujemo, ali bi kdo pogrešal Cerkev, če bi ta prenehala delovati. O identiteti duhovnika pa je spregovoril Marko Rijavec.

V reviji Cerkev danes preberite tudi o svetovnem molitvenem dnevu v Sloveniji, Carpacciu v Piranu in 41. študijskem posvetovanju Skupnosti slovenskih katehistinj in katehistov.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh