Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Cerkev znova potrebuje svoj misijonarski zagon’

Objava: 27. 01. 2012 / 08:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Cerkev znova potrebuje svoj misijonarski zagon’

V Vatikanu so objavili poslanico Benedikta XVI. za svetovni dan misijonov z naslovom ‘Poklicani izžarevati Besedo resnice’.

Katoliška Cerkev mora po besedah papeža Benedikta XVI. ponovno pridobiti misijonarski zakon prakrščanstva. Navdušenje nad vero in njenim oznanjanjem bi morali znova najti prek srečevanja z živim Kristusom, piše papež v svoji poslanici za letošnji svetovni dan misijonov 21.oktobra, ki so jo minulo sredo predstavili v Vatikanu. Prve krščanske skupnosti so bile majhne in ranljive in so kljub temu celotnemu svetu razodele krščansko sporočilo.

Širjenje krščanskega sporočila danes za Cerkev ne bi smela biti nekakšna ‘neobvezna’ dejavnost, piše Benedikt XVI. Oznanjevanje bi morali razumeti kot svojo dolžnost, ki izhaja iz Jezuspvega naročila. Sveti oče dodaja, da ima letošnji svetovni dan misijonov prav poseben pomen zaradi časovne bližine začetka leta vere in škofovske sinode za novo evangelizacijo.

Kriza vere ne zadeva zgolj zahodnega sveta, pač pa večino človeštva, je zapisano v poslanici. Ta kriza pomeni oviro za širjenje krščanskega sporočila. Vsi deli Cerkve so po Jezusovem naročilu poklicani k oznanjevanju vere, poudarja Benedikt XVI. Tako pastirji, torej duhovniki, redovniki in redovnice in tudi vsi verniki se morajo podati po sledeh svetega Pavla. Ta je trpel in se boril, da bi vero razširil tudi med pogani, pri tem pa ni varčeval s svojo močjo, časom in sredstvi.

Nujna potreba po novi evangelizaciji ljudstev se je pokazala že med zasedanjem drugega vatikanskega koncila (1962-65), ki je ‘misijonarsko naravo Cerkve’ postavil v središče svojega nauka.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh