Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkve na najbolj nenavadnih krajih

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 09. 2017 / 09:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkve na najbolj nenavadnih krajih

Cerkve na najbolj nenavadnih krajih

Boga lahko slavimo tudi na robu prepada ali v podzemni jami.

Obisk cerkve za mnoge ljudi pomeni le sprehod do središča mesta ali pa krajšo vožnjo z avtobusom ali avtomobilom, da pridejo do skromnega župnijskega svetišča, veličastne bazilike ali morda mogočne stolnice. Nekatere cerkve pa zahtevajo poseben trud za vsakogar, ki jih želi obiskati. Na katoliškem spletnem portalu Aleteia predstavljajo štiri svetišča, zgrajena na najbolj nenavadnih in nepredstavljivih krajih.

1. Svetišče Las Lajas (Narino, Kolumbija)



Ta cerkev, zgrajena v prvi polovici 20. stoletja v novogotskem slogu, danes stoji na mestu, kjer je bila leta pred tem le skromna kapelica iz 18. stoletja. Izročilo pravi, da je cerkev zgrajena na mestu, kjer je gluhonema deklica spregovorila, zahvaljujoč čudežu na priprošnjo Rožnovenske Matere Božje – v kanjonu reke Guaitara, deset kilometrov oddaljenem od meje z Ekvadorjem.

2. Katoliška cerkev v kraju Chong Kneas (Kambodža)



Če si boste zaželeli obiska svete maše med naslednjim izletom k jezeru Tonle Sap v Kambodži, največjem sladkovodnem jezeru v vsej jugovzhodni Aziji, ne skrbite: plavajoča vas na jezeru se ponaša z lastno katoliško cerkvijo!

3. Opatija Santa María de Montserrat (Barcelona, Španija)



V obdobju Francove diktature je ta opatija, zgrajena na robu skalnatega prepada, nudila zatočišče preganjanim učenjakom, politikom, umetnikom in študentom. V njej je ena najstarejših še delujočih tiskarn na svetu, kjer še vedno nastajajo nove knjige. V baziliki opatije hranijo slike Dalija, Picassa in El Greca. Če želite obiskati to svetišče, boste morali potovati z vzpenjačo, vlakom ali pa po dolgi gorski cesti, ki se vije po pobočju: opatija stoji na najvišji točki skalnega masiva Montserrat.

4. Slana stolnica v Zipaquiri (Kolumbija)



Cerkev 200 metrov pod zemljo, ki jo sestavljajo rovi nekdanjega rudnika soli? Le v mestu Zipaquira, v pokrajini Cundinamarca v Kolumbiji. Čeprav nima svojega škofa – vzdevek »stolnica« se nanaša na veličastno notranjost – in ne služi kot sedež škofije, gre za povsem uporabno cerkev, v kateri se ob nedeljah zbere več kot 3.000 vernikov. Svetišče velja za enega izmed biserov sodobne kolumbijske arhitekture.

Vir: www.aleteia.org
Foto: Aleteia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh