Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkve naj bolj izkoristijo svoj turistični potencial

Objava: 23. 03. 2012 / 09:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkve naj bolj izkoristijo svoj turistični potencial

Gostom naj bi bila omogočena tudi ponudba, ki povezuje versko tradicijo in sodobnost.

Cerkve bi morale bolje izkoristiti svoj veliki potencial na turističnem področju, so prepričani strokovnjaki, ki so se zbrali na kongresu ‘Cerke in turizem’ v Hamburgu, v organizaciji tamkajšnje evangeličanske Cerkve.

V ‘raznolikem počitniškem svetu’ je cerkev kot simbol določenega mesta tudi orientacijska točka in tisti pristni prostor, ki sega onkraj vsakdana v našem globaliziranem svetu, je pojasnil vodja Hamburškega turističnega urada in dodal, kako ravno izpostavljenost cerkvenih zvonikov v Hamburgu navduši marsikaterega obiskovalca.

Predvsem v luči precejšnjega vzpona mestnega turizma naj bi Cerkve bolje izkoristile svoje možnosti. V Hamburgu, denimo, se je po navedbah tamkajšnjih turističnih delavcev število obiskovalcev v zadnjih desetih letih podvojilo in v letošnjem letu naj bi presegli število desetih milijonov. Tudi če le manjši odstotek teh obiskovalcev obišče cerkev, se je potrebno potruditi, da tudi njim omogočimo prijetno okolje, menijo strokovnjaki.

Za turizem je pomembno, da je gostom omogočena rezervacija programov, ki povezujejo versko tradicijo in sodobnost, dodajajo strokovnjaki. Poskrbeti je potrebno tudi za to, da so cerkve zanesljivo odprte in da ponujajo možnost ogleda.

V Nemčiji so številne katoliške cerkve po izročilu odprte tudi v času, ko v njih ni bogoslužij, medtem ko se to pri evangeličanskih cerkvah pojavlja šele v zadnjem času. Dandanes denimo v osrednji hamburški romarski cerkvi svetega Jakoba po lastnih navedbah dnevno sprejmejo okoli tristo obiskovalcev.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh