Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkvena pevka osupnila svetovno občinstvo

Objava: 17. 04. 2009 / 09:09
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkvena pevka osupnila svetovno občinstvo

Susan Boyle, Škotinja v najlepših letih, ki že desetletja prepeva v župnijskem katoliškem pevskem zboru, je čez noč postala senzacija na medmrežju, potem ko je v oddaji na britanski televiziji, v kateri iščejo nadarjene pevce, izvedla brezhiben pevski nastop.

47-letna Susan Boyle iz vasice Blackburn v škotski pokrajini West Lothian je nastopila v oddaji ‘Britanija je nadarjena’ pred tremi sodniki in živim občinstvom, ki je vidno dvomilo o njenih pevskih sposobnostih zaradi njene izrečene starosti in preprostega izgleda.

Skozi občinstvo se je razlegel posmeh, ko je Boylova priznala, da želi stopati po sledeh velike pevke iz londonskega West Enda, Elaine Page. Ko pa je izvedla svojo točko, pesem ‘Sanjala sem’ (‘I Dreamed a Dream’) iz mjuzikla ‘Nesrečniki’ (‘Les Miserables’), so bili tako občinstvo kot sodniki več kot navdušeni.

Njen nastop so na televiziji predvajali 11. aprila, na velikonočno soboto. Posnetek nastopa je bil še isti dan dostopen na spletnem portalu YouTube, kjer si ga je do včerajšnjega popoldneva ogledalo več kot 13 milijonov gledalcev.

Boylova, predana katoličanka, se je kot otrok spopadala z resnimi učnimi težavami, vedno pa je sanjala o tem, da bo nekoč postala profesionalna pevka. Pravi, da je za njeno pevsko ‘kariero’ najbolj zaslužna njena mati, ki jo je vedno spodbujala pri obiskovanju glasbene šole. Sebe se spominja kot deklice, ‘ki je kričala že kot dojenčica, nastopala s krtačo pred usti namesto mikrofona in prepevala pod prho’.

Mama jo je usmerila v ‘resno’ prepevanje. Zavedala se je, da je hčerka nadarjena in da mora svoj talent izkoristiti. Pri dvanajstih letih jo je vpisala v župnijski pevski zbor in ji od tiste točke prepustila odločitev, kaj bo počela s svojim glasom.

Boylova je dolga leta svoje pevsko znanje uporabljala le v župnijskem zboru in na občasnih lokalnih karaokah, saj je doma skrbela za svojo ostarelo mater, ki je sicer rodila osem otrok. Ko je mama pred dvema letoma umrla, je Boylova prenehala s petjem, kar se ji je zdelo primerno glede na okoliščine. Nikoli se ni poročila, sama pa trdi, da je tudi nikoli še nihče ni poljubil.

Na vprašanje, kako se je počutila ob očitni nenaklonjenosti občinstva na oddaji, je odgovorila, da moderna družba vse prehitro človeka sodi le po videzu. Pravi, da glede tega ni moč kaj dosti narediti, gre pač za sodobni način razmišljanja, ljudje dandanes takšni so. Morda pa se bodo nekaj naučili iz njenega primera, je še dodala.

Pri slovesni vstajenjski maši na velikonočno nedeljo so ji verniki v domači župniji navdušeni stoje zaploskali. Domači župnik je povedal, da so nanjo izjemno ponosni, svojo župljanko pa je opisal kot ‘mirno dušo’, ki se nikoli ni izpostavljala. Občasno je zapela na župnijskih srečanjih in se s svojim glasom ni nikoli ponašala. Njen nastop v oddaji je prvo javno priznanje njeni nadarjenosti.

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh