Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkveni nauk o angelih v knjigi

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 30. 03. 2016 / 10:34
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkveni nauk o angelih v knjigi

Sv. papež Janez Pavel II. je o angelih velikokrat govoril v svojih splošnih avdiencah in drugih nagovorih.
O angelih je mogoče prebrati marsikaj, zato je pomembno poznati ta duhovna bitja in si ustvariti kritičen odnos do sodobnih duhovnih gibanj, ki pogosto vključujejo verovanje v obstoj angelov in podobnih čudežnih bitij.

Angeli spremljajo človeka vse od stvarjenja sveta. Pogosto jih najdemo v Svetem pismu.

Na vprašanje, kdo so angeli sv. Avguštin odgovarja: »Angel je ime službe, ne narave. Če vprašuješ po imenu te narave, je duh; če vprašuješ po njegovi službi, je angel: iz tega, kar je, je duh, iz tega, kar deluje, je angel« (Psal. 103,1,15). V Kompendiju Katekizma katoliške Cerkve pa piše: »Angeli so čisto duhovna, netelesna, nevidna in neumrljiva osebna bitja, ki imajo um in voljo. Angeli nenehno gledajo Boga iz obličja v obličje, ga slavijo, mu služijo in so njegovi glasniki pri izpolnjevanju njegovega odrešenjskega poslanstva glede vseh ljudi.«
Cerkveni nauk o angelih

Sv. papež Janez Pavel II. je o angelih velikokrat govoril v svojih splošnih avdiencah in drugih nagovorih. Ti so zdaj združeni v knjigi Angeli s podnaslovom Kdo so in zakaj so pomembni?. V njih je papež izčrpno povzel cerkveni nauk o angelih. Predstavil je njihovo stvarjenje in njihove naloge. Posebej je spregovoril o sv. nadangelu Mihaelu. Velikokrat pa se je ustavil tudi pri t. i. padlih angelih, ki so se zavestno odločili, da se uprejo Bogu, in bili zato pogubljeni. K temu pa nagovarjajo tudi grešnike.

Knjigo dopolnjujejo ustrezni citati iz Kompendija Katekizma katoliške Cerkve, Katekizma katoliške Cerkve in Direktorija za ljudske pobožnosti in bogoslužje.



Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh