Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkveni predstavniki osupli ob uničenju Svetega pisma v Izraelu

Objava: 20. 07. 2012 / 08:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkveni predstavniki osupli ob uničenju Svetega pisma v Izraelu

Katoliški škofje in judovsko združenje, ki se bori proti antisemitizmu, so izrazili ostro kritiko izzivalnega dejanja nekega izraelskega poslanca.

Cerkveni predstavniki so izrazili svojo osuplost ob poročilih, po katerih naj bi nek izraelski poslanec raztrgal Novo zavezo Svetega pisma in ob tem poziral pred fotografi. To je huda provokacija in izkazuje popolno pomanjkanje spoštovanja do kristjanov in njihove vere, so katoliški škofje Svete dežele zapisali v svoji izjavi za javnost. Škofje so obenem izrazili kritiko Izraelski svetopisemski družbi, saj menijo, da iz spoštovanja do Božje besede in do drugače verujočih Nove zaveze ne bi smeli pošiljati brez predhodnega poizvedovanja, kdo je naročnik pošiljke.

Po navedbah izraelskih medijev je želel parlamentarec Michael Ben Ari, član skrajno nacionalistične ‘Narodne zveze’, s svojim dejanjem protestirati proti nenaročenem pošiljanju krščanskih Svetih pisem izraelskim parlamentarcem.

Tudi judovsko združenje, ki se bori proti antisemitizmu, je ob Ben Arijevem dejanju izrazilo ostro kritiko. Politik se mora javno opravičiti, zahteva omenjena judovska organizacija. Judje pričakujejo spoštljivo ravnanje s svojimi svetimi knjigami, zato morajo tudi sami izkazovati spoštovanje do drugih veroizpovedi, je pojasnil direktor združenja, Abraham Foxman. “Član parlamenta in predstavnik izraelske države bi moral biti dovolj pameten, da ne bi javno izkazoval tako globokega zaničevanja do drugih veroizpovedi. Njegovo ravnanje je v nasprotju z judovskimi vrednotami in merili demokratične družbe Izraela”, je Foxman izjavil o poslancu Ben Ariju.

V pismu omenjenemu poslancu je judovsko združenje za boj proti antisemitizmu politiku izrazilo zahtevo po javnem opravičilu. Založnik Nove zaveze po lastnih navedbah ni izvajal ‘misijonarskih dejavnosti’, pač pa je želel izraelske poslance seznaniti z raznolikostjo v Izraelu izdane verske književnosti. Če je Ben Ari to občutil kot poskus, da ga želijo spreobrniti v krščansko vero, bi bilo primerneje, da stvar prepusti pristojnim oblastem, ki bi zadevo raziskale na pravni podlagi, meni judovsko združenje.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh