Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkveni vrh v Minsku: zadržan odziv Moskve

Objava: 30. 04. 2009 / 11:31
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkveni vrh v Minsku: zadržan odziv Moskve

Beloruski predsednik Lukašenko predlagal srečanje Benedikta XVI. in Kirila I.

Ruska pravoslavna Cerkev se je zadržano odzvala na predlog beloruskega predsednika Lukašenka za srečanje cerkvenih poglavarjev, papeža in moskovskega patriarha. Novi predstavnik patriarhata pri evropskih ustanovah Antonij Iljin je izjavil, da srečanje med Kirilom I. in Benediktom XVI. ne sme biti rezultat kratkoročnih oportunističnih motivov. Srečanje vrhovnih poglavarjev dveh Cerkva nikakor ne sme biti le nastop pred televizijskimi kamerami, saj gre tu za resno razpravo o obstoječih nesoglasjih. Predsednik Lukašenko naj bi po nekaterih navedbah med obiskom v Vatikanu v začetku minulega tedna papežu med avdienco predlagal srečanje s Kirilom I.

Lukašenko meni, da je zdaj enkratna priložnost za srečanje med papežem in patriarhom ruske pravoslavne Cerkve in za razrešitev težav, ki se pojavljajo med obema Cerkvama. Če bi do srečanja cerkvenih poglavarjev prišlo, bi se to lahko zgodilo v Belorusiji, saj tam v medsebojnem sožitju bivajo tako pravoslavci kot katoličani.

Tiskovni predstavnik pravoslavne Cerkve v Minsku je Belorusijo nedavno označl kot ustrezen kraj za srečanje med ruskim patriarhom in papežem. Minski katoliški nadškof Tadeusz Kondrusiewicz pa je izjavil, da bi bila 300-letnica katoliške stolnice v Minsku v prihodnjem letu priložnost za obisk papeža Benedikta XVI. v Belorusiji. Kiril I. bo kot patriarh Belorusijo prvič obiskal najverjetneje še letos.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh