Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cigler Kralj in Bezenšek vložila kandidaturo za predsednika države

Za vas pišejo:
Marko Mesojedec, Blaž Čermelj
Objava: 13. 09. 2022 / 14:28
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2022 / 16:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cigler Kralj in Bezenšek vložila kandidaturo za predsednika države
FOTO: NSi/Boštjan Podlogar

Cigler Kralj in Bezenšek vložila kandidaturo za predsednika države

Kandidata za predsednika Janez Cigler Kralj in Gregor Bezenšek mlajši sta danes na sedežu Državne volilne komisije kot prvi in drugi kandidat tudi uradno vložila svoji kandidaturi za predsednika Republike Slovenije.

Glasbenik in humanitarec Gregor Bezenšek ml. je dejstvo, da je prvi, ki je uradno vložil kandidaturo za predsednika države pospremil z naslednjimi besedami: »To mi veliko pove in sem zelo hvaležen za vso podporo! Glede na to, da sem resnično neodvisen kandidat, torej brez kakršne koli strankarske podpore, to dejstvo dojemam kot velik uspeh in veliko zaupanje vame.«

Zbrali 5700 podpisov podpore

»Z mojimi podporniki iz volilnega štaba smo podpise podpore odnesli na Državno volilno komisijo, kjer so jih tudi že uradno prešteli in ugotovili, da imam 5690 veljavnih podpisov podpore volilk in volilcev,« je dejal Bezenšek in dodal, da bo v volilni kampanji posebno pozornost namenil tudi ranljivim skupinam, še posebej otrokom z redkimi boleznimi.

Ker v predsedniško tekmo vstopa kot nestrankarski kandidat, želi, da ga volivke in volivci v prvi vrsti spoznajo, navaja STA. »Upam, da bo demokratična država pokazala svoje prave barve in bodo mediji dali priložnost vsem kandidatom, da se predstavijo svojemu narodu,« je še dodal Bezenšek.

Janez Cigler Kralj bo kandidiral s poslanskimi podpisi

Zgodaj popoldne je vlogo za predsedniško kandidaturo vložil tudi predsedniški kandidat NSI Janez Cigler Kralj. Tega je podprlo 8 poslancev NSI:

»Ta vložena kandidatura povečuje možnost drugega kroga za desnosredinske kandidate, saj s tem dajemo možnost izbire tudi tistim, ki jim je prva izbira desnosredinska opcija, teh pa ni malo,« je ob tem dejal predsednik stranke Matej Tonin in zatrdil, da so desnosredinski volivci tako dobili kandidata, ki v katerega lahko verjamejo.

Kandidat za predsednika RS Janez Cigler Kralj pa se je v izjavi za javnost zahvalil poslancem NSi, ki so podprli njegovo kandidaturo s svojimi podpisi. »V času kampanje bom poudarjal tri programske prioritete. Zavzemal se bom, da bodo ustvarjalni, podjetni in tisti, ki zmorejo, zopet spoštovani in cenjeni. Delo mora znova postati cenjeno in tako, da se bo z njim dalo dostojno preživeti. Naslednja prioriteta so tisti, ki so bili po krivici preteklih treh desetletjih puščeni zadaj, pozabljeni, odrinjeni na rob družbe, da bodo ponovno povabljeni v našo sredo. Ponovno naj se vzpostavil stik z njimi in se jim povrne dolžno dostojanstvo. Tretji poudarek kampanje pa bo krepitev miru in varnosti. K temu sodi nadaljevanje modernizacije in vlaganj v Slovensko vojsko ter na drugi strani prizadevanja za mir na evropski in svetovni ravni,« je še dodal Cigler Kralj.

 

Logar bo kandidaturo vložil naslednjo sredo

Kandidat za predsednika Anže Logar bo kandidaturo vložil naslednjo sredo, 21. septembra, dan pred uradnim začetkom kampanje. Kot je zapisal na Facebooku, so v treh dneh uspeli zbrati 12.500 podpisov. »Priznam, odziv me je pozitivno presenetil, bil je nad vsemi pričakovanji. Tudi zato bom kandidaturo na DVK vložil kot neodvisni kandidat s 5000 podpisi,« je sporočil Logar.

Tudi Pirc Musarjeva zbrala dovolj podpisov

»Iskrena hvala vsem vam, pet in več tisočim, ki ste mi namenili svoj podpis in mi s tem omogočili, da lahko tudi formalno vložim kandidaturo za predsednico Republike Slovenije.
To bomo, kot smo načrtovali, opravili prihodnji teden,« je na Facebooku prav tako sporočila predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar.

Bo v predsedniško tekmo vstopil tudi Milan Brglez?

Da boj za predsedniški stolček postaja vse bolj vroč, napovedujejo tudi za zdaj še neuradne informacije, da naj bi stranka SD v »boj« poslala evropskega poslanca Milana Brgleza. Kot so navedli za STA, te informacije ne komentirajo, dodali pa so, »da pogovori tečejo v vse smeri«.

Kupi v trgovini

Razprodano
Cerkev in država
Filozofija in esejistika
5,41€
Nalaganje
Nazaj na vrh