Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo ne soglaša s Pahorjevim ravnanjem

Objava: 05. 10. 2021 / 13:54
Oznake: Politika
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2021 / 14:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo ne soglaša s Pahorjevim ravnanjem
Srečanje predsednika države Boruta Pahorja in predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića. FOTO: Matjaž Klemenc/UPRS

Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo ne soglaša s Pahorjevim ravnanjem

V Civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo so se odzvali na včerajšnji sprejem organizatorja sredinih protestov in predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića pri predsedniku republike Borutu Pahorju.

Kot je zapisal predsednik Jože Mlakar, v Civilni iniciativi ne soglašajo z ravnanjem Pahorja, ki je na pogovor sprejel »organizatorja nelegalnih in nasilnih protestov.« V Civilni iniciativi menijo, da je tako ravnanje – kljub dobrim namenom – po protokolu predsednika države nedopustno.

Nehote priznal legitimnost

»S tem je nehote priznal legitimnost njegovih dejanj, ki ogrožajo red, varnost in zdravje ljudi. Svoje je k temu dodala še RTV Slovenija, ki je Stevanoviću ponudila mikrofon za promocijo nezakonitega ravnanja njega samega in njegovih razgrajačev,« je opozoril Jože Mlakar.

Jože Mlakar je predsednik Civilne iniciative Prebudimo Slovenijo. FOTO: Bogomir Štefanič

Podpihovanje proticepilskega razpoloženja

Oboje je, dodaja predsednik CI Prebudimo Slovenijo, tiha potuha temu, kar obljublja: neprijavljenim demonstracijam, razgrajanju in zastraševanju. »Stevanović napoveduje oviranje vrha EU–Zahodni Balkan. Podpihuje proticepilsko razpoloženje, ki je v nasprotju s politiko države in smernicami WHO, predvsem pa s tem ogroža zdravje in življenje ljudi. Njegovo ravnanje še dodatno obremenjuje vlado in druge inštitucije, zadolžene za zdravje in varnost državljanov,« je prepričan Mlakar.

Prepovedati ali kaznovati

Po njegovem mora ustrezni državni organ prepovedati ali kaznovati nelegitimne neprijavljene demonstracije, pa če so nasilne ali ne. »Zato pozivamo vlado Republike Slovenije in druge pristojne inštitucije, da proti Zoranu Stevanoviću in vsem, ki ga podpirajo, ukrepajo skladno s 63. členom Ustave RS in z ustreznimi zakoni ter pooblastili,« je še zapisal Jože Mlakar.

Protesti napovedani za danes ob 15. uri

Stevanović je sicer za danes ob 15. uri, pred začetkom vrha EU–Zahodni Balkan, napovedal proteste na Trgu republike v Ljubljani. Prejšnjo sredo so, spomnimo, protestniki ovirali in blokirali promet na večjih cestah, tudi na ljubljanski obvoznici, policisti so morali uporabiti solzivec in vodni top.

Kupi v trgovini

Razprodano
Vera, kultura, politika - izključevanje, mimobežnost, sobivanje?
Družbena vprašanja
12,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh