Zapri
Iskanje

Izjava civilne iniciative Prebudimo Slovenijo

Za vas piše:
J. P.
Objava: 26. 04. 2021 / 13:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.04.2021 / 14:58
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Izjava civilne iniciative Prebudimo Slovenijo

Izjava civilne iniciative Prebudimo Slovenijo
»Levičarsko onečaščanje vsega, kar ni naše, pelje v uničevanje strank in parlamentarne demokracije.«

Pod izjavo se je podpisal predsednik civilne iniciative Prebudimo Slovenijo Jože Mlakar. FOTO: Bogomir ŠtefaničNa družbene dogodke zadnjih tednov so se danes z izjavo za javnost, ki jo je podpisal njen predsednik Jože Mlakar, odzvali tudi v civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo, v kateri so vnovič nedvoumno podprli »učinkovito in državotvorno« delo zdajšnje koalicije in vlade, ki so ji hkrati zaželeli uspešne priprave na predsedovanje Evropski zvezi. Čeprav se zdi, da smo v slovenski politiki videli že vse, gre zadnje čase levičarsko razgrajevanje in onečaščanje vsega, kar ni naše, še dlje in pelje v uničevanje strank in parlamentarne demokracije, je poudaril Jože Mlakar.

S pomočjo večinskih medijev zrušiti vlado

»Posamezniki hočejo za dosego lastnih ciljev obiti voljo od državljanov izvoljenih poslancev in na vsak način zrušiti vlado. Pri tem jim v veliki meri pomagajo večinski mediji, jim odmerjajo nerazumno veliko prostora, selekcionirajo novice in brez sramu manipulirajo z resnico. V tej obliki se zapisi pojavljajo tudi v tujih časopisih, ki so včasih veljali za vzor objektivnega in preverjenega poročanja,« je Mlakar izpostavil vlogo medijev, ki javno mnenje oblikujejo skoraj tako, kot ga želijo, vendar pa izplen vendarle ni tako samoumeven.


V civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo se ponovno podprli vlado in koalicijo. FOTO: UKOM


Vsi pretekli eksperimenti so se izjalovili

»Ljudje opazujemo, razmišljamo in primerjamo: kako je bilo pod oblastjo levih vlad in med vladanjem novih obrazov. Vsi njihovi eksperimenti so se izjalovili in propadli. Danes pa prav iz teh političnih logov na vsakem koraku poslušamo izjave: 'Vrnimo se v normalnost.' Prepiri med strankami, ponesrečene notranje- in zunanjepolitične odločitve, afere na področju financ in okoljevarstvenih posegov, privilegiranje goljufov, zatiranje osebne iniciative, dosmrtno ohranjanje položajev v škodo prodorne mlajše generacije, napadi na krščansko identiteto, ideološki in moralni pritiski na slovensko narodno telo …,« je zapisal predsednik civilne iniciative Prebudimo Slovenijo.

Take normalnosti ne želimo več

Vsega tega se spomnimo iz bližnje preteklosti, zato ljudje take normalnosti ne želimo več, še zatrjuje Jože Mlakar in konča z besedami podpore zdajšnji vladi in koaliciji: »Koalicija in njeni podporniki, ki trenutno skrbijo za to, da bomo varno izšli iz krize svetovnih razsežnosti, se je doslej odlično izkazala. Zdravstvene odločitve in finančna pomoč, ki smo je bili deležni, kažejo na to, da ji je mar za državljane. Vse, brez razlike! Vsi pritlehni očitki opozicije o nepravilnostih pa so klavrno propadli.«
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Tudi civilna pobuda Prebudimo Slovenijo podprla ministra

»Čas rušenja vlade ni izbran naključno«

Kaže, da ves čas potrebujemo navodila in ukaze

Dejstva govorijo v prid vlade

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh