Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Človek popotnik – Homo viator

Za vas piše:
Janez Ferkolj
Objava: 04. 01. 2019 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2019 / 08:40
Ustavi predvajanje Nalaganje

Človek popotnik – Homo viator

Revija Communio je spregovorila o našem potovanju.
Revija Communio je spregovorila o našem potovanju.

Papež Frančišek je 28. oktobra 2018 razglasil koncilskega papeža Pavla VI. za svetnika in povedal: »Po zgledu apostola Pavla je bil v oznanjevanju in dialogu priča in prerok Cerkve, ki je odprta za oddaljene in skrbi za uboge. Pavel VI. je tudi v naporu in sredi nerazumevanja z vnemo pričeval o lepoti in veselju v popolni hoji za Jezusom.

Danes nas skupaj s koncilom, katerega modri krmar je bil, še naprej spodbuja, naj živimo svojo skupno poklicanost k svetosti. Ne k polovičarstvu, ampak k svetosti.« Ivan Rojnik, ki je prejel duhovniško posvečenje po polaganju rok papeža Pavla VI., nam v svojem članku Sv. Pavel VI. – koncilski papež vsestransko oriše njegov svetniški lik in pomen. – Pavel VI. je med svojim papeževanjem med številnimi dokumenti izdal tudi dve okrožnici, ki sta posebej vznemirili svetovno javnost. To sta okrožnica Sacerdotalis caelibatus in Humanae vitae. V reviji je objavljena okrožnica o Duhovniškem celibatu.

Zaslužni papež Benedikt XVI. je z objavo svojega besedila Nepreklicna milost in poklicanost. Pripombe k traktatu »De Iudaeis« sprožil živahno razpravo. »Izmenjava dveh dopisov« med papežem in dunajskim rabinom Ariem Folgerjem pokaže, kako rodoviten in obetaven postaja judovsko-krščanski dialog.

Ugledni publicist Stephan Baier iz Gradca v svojem članku Čemu naša sekularizirana družba potrebuje Cerkev? prepričljivo prikaže vlogo Cerkve v našem času.

Dunajski biblicist Ludger Schwien­horst-Schönberger v svojem članku Na poti v obljubljeno deželo. Človek popotnik iz svetopisemskega zornega kota ob Abrahamu, Mojzesu, romarskih psalmih in seveda ob Gospodu Jezusu opiše naše romarstvo.

S hvaležnostjo se spominjamo dveh nekdanjih sodelavcev revije Communio: prof. Alojza Rebulo počasti kardinal Franc Rode v svojem pogrebnem nagovoru. Mirko Ramovš pa se spomini ugledne znanstvenice dr. Zmage Kumer ob deseti obletnici njene smrti.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh