Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Človekoljubno delovanje

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 26. 07. 2023 / 08:19
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2023 / 09:26
Človekoljubno delovanje
Anton Nadrah. FOTO: Tatjana Splichal

Človekoljubno delovanje

Med stiškimi menihi še ostaja živ spomin na p. Simona Ašiča, ki jim je zapustil bogato dediščino znanj s področja zeliščarstva.

p. Anton Nadrah:

Leta 1961, ko sem vstopil v samostan, je bil p. Simon magister novincev, kar pomeni, da je vzgajal in uvajal novince v samostansko življenje. Bil je živahne narave in se je za nas zelo zavzel. Trije smo bili v noviciatu in je bil veliko z nami. Učil je posamezne predmete, bil dostopen, na župniji je delal kot župnik, bil je zelo praktičen in se je dobro spoznal na tehnične zadeve, zanimal pa se je tudi za zdravilne rastline. Kasneje se je bolj posvetil vzgoji zelišč, veliko bral o zdravilnih rastlinah, se zanimal za bolnike in človekoljubno deloval na tem področju. Bil je pozoren poslušalec, vživel se je v človeka.

p. Janez Novak:

Ko smo prišli v samostan, je bil naš magister in hkrati župnik na tukajšnji župniji. Kot novinci smo kar malo postrani gledali njegove rož'ce in bolnike, ki so prihajali po nasvete. Nekaj časa sem bil kaplan v Stični, potem pa sem prevzel župnijo. Vesel je bil, da mi je lahko prepustil pastoralno delo in s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh