Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ComECE: evropski škofje zaskrbljeni zaradi nizke volilne udeležbe

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 11. 06. 2024 / 08:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.06.2024 / 08:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
ComECE: evropski škofje zaskrbljeni zaradi nizke volilne udeležbe
Evropski škofje: nekaj več kot 50-odstotna udeležba je nezadostna in kaže na vztrajno pomanjkanje zanimanja med državljani. FOTO: Tatjana Splichal

ComECE: evropski škofje zaskrbljeni zaradi nizke volilne udeležbe

Škofje v izjavi: prihodnji evropski poslanci in komisarji morajo zmanjšati občuten razkorak med Evropsko unijo in njenimi državljani ter ponuditi odgovore na njihove skrbi.

Katoliške škofovske konference v Evropski uniji so v svoji analizi evropskih volitev izpostavile nizko volilno udeležbo. Nekaj več kot 50-odstotna udeležba je »še vedno nezadostna« in kaže na vztrajno pomanjkanje zanimanja med državljani, so včeraj v Bruslju pojasnili predstavniki ComECE, komisije škofovskih konferenc Evropske unije.

Rezultati tokratnih evropskih volitev so poziv vsem, predvsem pa novoizvoljenim poslancem Evropskega parlamenta in prihodnjim komisarjem, da zmanjšajo občuten razkorak med Evropsko unijo in njenimi državljani.

Čeprav je večina volivcev še vedno proevropsko usmerjena in si želi »več Evrope«, pa v povezavi s krepitvijo nacionalističnih in evroskeptičnih strank, še posebej v državah ustanoviteljicah EU, sedanji razvoj kaže na »veliko nezadovoljstvo z delovanjem Evropske unije«.

Po mnenju škofov so rezultati poziv vsem, predvsem pa novoizvoljenim poslancem Evropskega parlamenta in prihodnjim komisarjem, da zmanjšajo občuten razkorak med Evropsko unijo in njenimi državljani ter zagotovijo ustrezne odgovore na njihove skrbi.

Nalaganje
Nazaj na vrh