Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Covidnih bolnikov ne bodo nameščali na ortopedski oddelek

Za vas piše:
M. M.
Objava: 16. 09. 2021 / 11:04
Oznake: Covid, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2021 / 11:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Covidnih bolnikov ne bodo nameščali na ortopedski oddelek
Splošna bolnišnica Celje. FOTO: Vesna Pušnik Brezovnik/STA

Covidnih bolnikov ne bodo nameščali na ortopedski oddelek

Potem ko je vodstvo celjske bolnišnice zaradi naraščajočega števila okužb napovedalo zmanjševanje ortopedske dejavnosti, je zdaj obljubilo, da naslednjega oddelka za covidne bolnike ne bodo odprli na ortopediji.

Vodstvo bolnišnice je ortopedom, ki so prejšnji teden dejali, da razmišljajo tudi o odpovedi delovnega razmerja, prav tako obljubilo, da bo ortopedsko dejavnost postopno omejevalo glede na trenutno obremenjenost bolnišnice s covidnimi bolniki, navaja STA.

Omogočanje normalnega delovanja 

Med vodstvom in ortopedi potekajo pogovori, kako bi ortopedski dejavnosti zagotovili bolj normalno delovanje tako na ambulantnem kot operativnem področju njihove dejavnosti. Ortopedi so namreč že pred enim tednom opozorili, da njihova dejavnost v omejenem obsegu poteka že od prvega vala epidemije.

Ena najdaljših čakalnih dob

Celjski ortopedi navajajo, da imajo eno najdaljših čakalnih dob v državi, zato ne želijo, da bi se ta še podaljševala.

Ta čas na ortopedski pregled čaka 1672 bolnikov, čakalne dobe za stopnjo nujnosti zelo hitro pa so v povprečju ponovno daljše od 100 dni.

Na ortopedsko operacijo v celjski bolnišnici čaka skupno 1760 bolnikov. Čakalna doba za artroskopijo kolena je na primer s stopnjo nujnosti zelo hitro 350 dni, hitro 680 in redno 690 dni.


Nalaganje
Nazaj na vrh